preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 154
Dom-događanja
Dani kruha u učeničkom domu
Suzana Šestan / datum: 17. 11. 2022. 22:28

Šareni ukrasi jeseni u našem domu

S hladnijim jesenskim danima i ove smo godine u našem učeničkom domu obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Prvo smo u prva dva dana postavili prigodnu izložbu darova jeseni u našem kraju, plodova koje su iz svojih okućnica, polja, voćnjaka i šuma donijeli učenici i djelatnici doma. Potom smo u jutarnjoj smjeni 12. listopada održali prigodnu krušnu radionicu izrade peciva od gotovog tijesta, dok je degustacija bila za vrijeme ručka. Drugoj je radionici za učenike održanoj 20. listopada bio naslov „I ja volim pizzu“ u kojoj smo poslije podne izrađivali razne vrste pizza, a iste smo jeli za vrijeme večere. Konačno, pokraj doma pekli smo kestene koji su ove godine bili bolji nego ikada. Donosimo vam pregršt najljepših fotografija koje vam više od samih riječi mogu pokazati sve obilje jeseni u prizemlju i okolici našeg učeničkog doma. Organizatorica ovogodišnjeg obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje bila je odgajateljica Biserka Strbad Milinović.


[OPŠIRNIJE]Fazanijada 2022.
Suzana Šestan / datum: 17. 11. 2022. 22:19

Gosti i donatori iz Statusa M u našem domu

Nakon malo više od tri tjedna od početka nastave, točnije u srijedu 28. rujna, na sportskim je terenima oko Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec održana već tradicionalna Fazanijada. Kao što mnogi znaju, riječ je o prvom programu u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec u novoj školskoj godini. Time je svojim najvećim dijelom završio program adaptacije za novo pridošle učenike, popularno zvanim fazanima. Na početku su nam po prvi puta u domu bili naši gosti-edukatori iz udruge Status M iz Zagreba koji su organizirali traženje zastavica, kreativnu radionicu oslikavanja šalica te program s ciljem osvještavanja predrasuda i stereotipa po spolu i rodu. Nakon toga uslijedila je nogometna utakmica između pretežito starijih učenika i učenica Štrumfova i pretežito novih učenika i učenica  Zmajeva, a uvjerljivo su bili bolji Štrumfovi s rezultatom 5:1. 


[OPŠIRNIJE]Naši učenici opet uspješni na regionalnoj domijadi
Suzana Šestan / datum: 14. 5. 2022. 16:13

U subotu 30. travnja u našem neposrednom susjedstvu u Učeničkom domu Srednje škole Čakovec održana je 45. regionalna domijada učeničkih domova regije Sjever. U njoj je sudjelovalo oko četiri stotine učenika sa svojim mentorima iz deset učeničkih domova. Učenici Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec su se i ovom prigodom iskazali svojim sportskim ponašanjem, a ni ove godine nisu izostali njihovi dobri rezultati. Tako su naše stolnotenisačice Manda Cimerman i Ivona Oblaković zauzele prvo mjesto. Manda je proglašena najboljom igračicom cijelog turnira. Voditelj ekipe je bio Ivan Lesjak. Prve su sve samim pobjedama također i to u badmintonu  bile učenice Franka Ščuka, Livadina Rafaela Matešin, Rina Fuk i Željka Bukovčan s voditeljicom Verom Bralić. Franka Ščuka je proglašena najboljom igračicom ovog turnira. Sve spomenute putuju na državnu domijadu u Rovinj koja će biti održana od 15. do 17. svibnja, a pridružit će im se i Ivona Sakač s modeliranim radom Color trip u keramici. Njena voditeljica je Nataša Vrček.


[OPŠIRNIJE]Međimurje - Med dvemi vodami
Suzana Šestan / datum: 15. 4. 2022. 12:02

Ove su godine maturanti Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec na samom izmaku ožujka bili na svom završnom izletu koji je istovremeno bio i zabavan i edukativan. Polazak: je poslije doručka bio s parkirališta učeničkog doma,a putovali smo s dva kombija. Oko deset sati bili smo već u obilasku Centra Med dvemi vodami. Centar je prožet ljubavlju prema međimurskoj prirodnoj baštini i potrebom njezinog očuvanja. Nalazi se u malom međimurskom naselju Križovec, na adresi  Trg međimurske prirode 1. To je jedini i prvi hrvatski trg koji je posvećen prirodi. 


[OPŠIRNIJE]Dobra volja je najbolja
Suzana Šestan / datum: 15. 4. 2022. 11:55

U Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec održane su maškare. Donosimo vam mnogo lijepih slika s tog događaja koji je mnoge razveselio i nasmijao. Organizator svih aktivnosti bio je odgajatelj Zdravko Horvat, prof. Nakon pokazivanja pred žirijem i publikom, izabrane su i najbolje maske, a nagrade je uručila voditeljica učeničkog doma Nataša Vrček, prof. 


[OPŠIRNIJE]Niz različitih radionica za Velentinovo
Suzana Šestan / datum: 13. 3. 2022. 16:53

Ove smo godine obilježili Valentinovo u našem učeničkom domu na doista poseban način. Spriječeni covid ograničenjima u vezi boravka većeg broja osoba na jednom mjestu u isto vrijeme program smo rascijepili na manje odvojene cjeline. Tako smo u srijedu  9. veljače od 10 do 11.30 sati u restoranu organizirali radionicu pod naslovom  „Izrada medenih srca“. Nastavak programa je uslijedio u ponedjeljak 14. veljače 2022. od 15.30 sati s radionicom „Ftičeki se ženijo“ u kojoj smo od dizanog tijesta u restoranu izrađivali ftičeke i srčeka. Istog dana smo održali radionicu „Što ljubav je - a što ljubav nije!“  s početkom od 17 sati u tv-sali u prizemlju našeg doma. 


[OPŠIRNIJE]Božićni program pod zvijezdama
Suzana Šestan / datum: 26. 1. 2022. 16:19

Na samome isteku minule kalendarske godine u našem je učeničkom domu održan tradicionalni božićni program s prigodnim domjenkom. Iz poznatih nam razloga isti nisu organizirani u unutrašnjosti doma, nego pod zvijezdama na terasi restorana. Na samome je početku pjesmu  Dobro na došel dragi Božić otpjevala Franka Ščuka uz pratnju Ivana Bokora na harmonici. Učenik Kristijan Bobovec je potom odrecitirao pjesmu Božić našeg noćnog pazitelja Božidara Glavine. Potom su Rina Fuk i Franka Ščuka a cappella otpjevale Tihu noć. Uslijedio je igrokaz pod naslovom Svjetlost se ne smije ugasiti u kojem su sudjelovale učenici Maja Posavec (kao pripovjedačica) te Arwen Vrbanić, Livadina Rafaela Matešin, Dora Novkinić, Ana Bukovčan i Hrvoje Picer. 


[OPŠIRNIJE]NAJDRAŽA PJESMA DJETINJSTVA U NOVOM RUHU
Suzana Šestan / datum: 6. 12. 2021. 21:04

Došo' nam je Sveti Niko

Sveti Niko (čitaj Gabrijel Matešin) svijetom (domom) šeta, traži (domsku) djecu svoju,
jer za svako dobro (kakvo?) dijete (učenika) ima stvarcu koju.
Tra-la-la-la, tra-la-la, doć' će sveti Nikola,
Tra-la-la-la, tra-la-la, doć' će sveti Nikola!

-o-

I pred našom stat će kućom (učeničkim domom) jer smo dobri bili (hmmm, to je stvarno veliko pitanje?) pa smo dragom svetom Niki (tj. Gabrijelu) danas vrlo mili                            (a sutra-tko to zna?, Mišo Kovač bi rekao  – Samo jedan dan!)
Tra-la-la-la, tra-la-la, doć' će sveti Nikola,
Tra-la-la-la, tra-la-la, doć' će sveti Nikola!

-o-

Pročito' je naše želje, sva pisma otvara (poruke na društvenim mrežama).,
sve će naše cipelice (školske papuče, zabranjeno je hodanje u cipelama po domu!)                biti pune dara.
Tra-la-la-la, tra-la-la, doć' će sveti Nikola,
Tra-la-la-la, tra-la-la, doć' će sveti Nikola!

-o-

A gdje djeca (naši učenici) dobra nisu (pitamo se ili znamo za to?), tu se šibe laća (e, naši stari bi rekli da samo to pomaže!).
tamo ide crni Krampus (čitaj Hrvoje Picer), šiba im je plaća. (nova pedagoška mjera?).
Tra-la-la-la, tra-la-la, doć' će sveti Nikola,
Tra-la-la-la, tra-la-la, doć' će sveti Nikola!

FOTOGALERIJA


[OPŠIRNIJE]Uspješno održan šahovski turnir učenica doma
Suzana Šestan / datum: 1. 12. 2021. 21:57

U skladu s trenutnim propisanim epidemiološkim mjerama u velikoj tv-sali u prizemlji našeg učeničkog domu prvog dana mjeseca prosinca održan je šahovski turnir na kojem su sudjelovale učenice doma. Nakon dosta odigranih mečeva prvo je mjesto među našim srednjoškolkama na zauzela Arwen Vrbanić, a kao svojevrsno iznenađenje večeri druga je bila talentirana nogometašica Ivona Oblaković. Treće je mjesto zauzela Dora Novkinić , a s istim brojem bodova četvrta je bila Livadina Rafaela Matešin. Poredak između njih dvije odlučio je broj pobjeda. Petu poziciju je zauzela Ivona Kožar kojoj je nedostajalo malo više sreće, no ni ona nije ostala bez bodova na ovom turniru.

Po riječima voditelja domske šahovske sekcije noćnog pazitelja Božidara Glavine ovo je bio prvi ovakav turnir, a za dva tjedna je u planu održavanje šahovskog turnira za učenike doma. Dodajmo da mladića domaca šahista ima približno isti broj kao i njihovih spomenutih kolegica. Čestitke djevojkama na fer i sportskoj borbi!


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Suzana Šestan / datum: 18. 11. 2021. 21:50

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje državni je blagdan koji obilježavamo 18. studenoga u sjećanje na dan kada je 1991. slomljena herojska obrana grada Vukovara, počinjen pokolj u Škabrnji te kada su svoje junaštvo iskazali branitelji Saborskoga, Slunja, Cetingrada te Rakovice. 

Bitka za Vukovar, u kojoj je sudjelovalo oko 1800 branitelja, započela je 25. kolovoza, a završila 18. studenoga 1991. Do tragičnog sloma obrane grada poginule su 1624, a ranjeno više od 2500 osoba. U koncentracijske logore odvedeno je oko 7000 zarobljenih branitelja i civila, a iz grada je prognano oko 22 tisuće njegovih stanovnika. Na popisu zatočenih i nestalih osoba iz Domovinskog rata još je nekoliko stotina osoba s vukovarskog područja.


[OPŠIRNIJE]Veselili smo se u Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Suzana Šestan / datum: 29. 10. 2021. 13:41

U našem učeničkom domu su pod motom Veselimo se i uživajmo zajedno u drugoj polovici listopada održani Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Na početku su učenici  postavili prigodnu izložbu, a narednih dana održane su dvije kreativne radionice pod naslovom Mirisi i okusi jeseni te Krušna radionica. U prvoj su učenici imali prilike upoznati različito bilje, prije svega žitarice i pseudožitarice. U Krušnoj radionici učenici su izrađivali peciva od slatko-slanog tijesta, a potom su za vrijeme večere i doručka održane degustacije istih. Donosimo vam više fotografija s ovih veselih događaja gdje su se mnogi dobro zabavili, ali su i dosta toga naučili. Voditeljica je svih spomenutih aktivnosti bila odgajateljica Biserka Strbad Milinović, prof.

FOTOGALERIJA DANI KRUHA


[OPŠIRNIJE]S Fazanijadom uvijek sve započinje
Suzana Šestan / datum: 14. 10. 2021. 09:04

Naš prvi program u učeničkom domu je u novoj školskoj godini i ovoga puta bila tradicionalna Fazanijada kojom završava inicijalni program adaptacije za novopridošle učenike u učeničkom domu, popularno zvane fazani. Organizirali smo Fazanijadu prema danim nam mogućnostima pa smo uživali (samo) u sportskim aktivnostima te smo još izabrali i najfazanku i najfazana. Večernji kulturno-umjetnički program u restoranu doma nismo smjeli održati zbog epidemioloških propisa te ga ostavljamo za neka sretnija vremena.


[OPŠIRNIJE]Prijem učenika u učenički dom u novoj školskoj godini 5. rujna 2021.
Suzana Šestan / datum: 15. 9. 2021. 12:55

U nedjelju 5. rujna u poslijepodnevnim satima u dvorištu Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec obavljen je prijem učenika na smještaj u novoj 2021./2022. školskoj godini. Ugodno ozračje dvorišta između učeničkog doma, graditeljske škole i sportske dvorane izabrano je u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama. Prije svih, na smještaj su došli učenici prvih razreda te oni iz viših razreda, u drugom slučaju oni koji ranije nisu boravili u učeničkom domu. Uz razgovor s odgajateljima, medicinskom sestrom, psihologinjom i voditeljicom doma rješavani su i administrativni poslovi vezani uz smještaj i boravak učenika. Učenici su isto tako saznali u koju sobu su smješteni te kojoj (jednoj od pet) odgojnih skupina pripadaju. Potom su se učenicima (ali i njihovoj braći i sestrama) koji su došli u pratnji te roditeljima, uz dobrodošlicu, predstavili svi odgajatelji, medicinska sestra, psihologinja i voditeljica učeničkog doma. Prigodnim riječima svima nazočnima obratio se i ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec. On je učenike pozvao na rad i učenje, sudjelovanje u brojnim domskim aktivnostima, poštivanje epidemioloških mjera te međusobno druženje u skladu s istima. Ravnatelj je ovom prigodom istakao i kako su vrata njegove kancelarije u školi uvijek svima otvorena za razgovor. Na koncu, dodajmo kako su ove školske godine u dom upisano 34 nova učenika te da je na smještaju u domu ukupno 71 učenik. Na najvišem četvrtom katu doma s početkom nove akademske godine na smještaj će uskoro doći i studenti.

Na slikama: trenuci s primanja učenika na smještaj u učenički dom 5. rujna 2021.                                                           

Pripremio: Aleksej Milinović, prof.   


[OPŠIRNIJE]NAŠ DIRLJIVI OPROŠTAJ S MATURANTIMA
Suzana Šestan / datum: 11. 7. 2021. 20:33

 27. svibnja 2021.

Sviranja, pjevanja, plesanja i veselja kao nikada do sada

Na koncu nastavne godine u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec upriličen je završni program oproštaja s maturantima koji je ispred doma započeo zajedničkim fotografiranjem svih maturanata te istih po pojedinim odgojnim skupinama zajedno sa svojim odgajateljima. U dobrom raspoloženju okupili smo se potom u prizemlju naše TV-sale, prvo na prigodnom kulturno-umjetničkom programu, a potom na večeri i dodatnom glazbenom i plesnom programu. Program su vodili učenici Magdalena Keljar i David Težak, a nekoliko pjesama su otpjevale Franka Ščuka (počevši s pjesmom „Moja je pjesma lagana“) i Matea Kovačev. Maturantica Petra Gašparić je za ovu prigodu pripremila fotografije i snimila film (uz pomoć Patricka Dušića kod prikazivanja). Film je bio retrospektiva najvažnijih događaja i aktivnosti u kojima su sudjelovali maturanti kroz protekle četiri godine. Oproštajno pismo je pročitala Anika Jurković, a pismo zahvale pripremile su i pročitale maturantice Petra Gašparić i Rajna Jakupek. Nakon toga su se svima prigodnim riječima obratili ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec te voditeljica učeničkog doma Nataša Vrček koja je naj-maturantima uručila i prigodne poklone. Poklone su uručili i odgajatelji svojim maturantima u znak sjećanja na dane provedene u učeničkom domu, a iste su od strane maturanata dobili i zaposlenici doma. Potom je uslijedila večera s jelovnikom po izboru maturanata, a na koncu svega plesna večer začinjena sviranjem i pjevanjem učenika, a koja je doista trajala satima. Nikad tako dugo, vatreno i veselo kao sad! No, to nipošto ne znači da nije bilo i suza na rastanku! Na koncu dodajmo da je cjelokupni program osmislila i uz pomoć drugih ostvarila odgajateljica Vera Bralić.

Svim maturantima želimo mnogo uspjeha u životu,  da nas se sjete te često posjete! 


[OPŠIRNIJE]Maskenbal u domu, usprkos svega
Suzana Šestan / datum: 1. 4. 2021. 18:29

16. veljače 2021.

Učenici smješteni u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec i ove su se godine, usprkos svega (izvanjskog i lošeg), uspjeli dobro zabaviti za maskenbal. On je organiziran u skladu s novim epidemiološkim mjerama. Za ovogodišnji su maskenbal, nakon stručne ocjene žirija, tako nagrađeni učenici u tri zasebne kategorije. Prigodne nagrade je učenicima uručila voditeljica učeničkog doma Nataša Vrček.

U kategoriji maske koje su nosili učenici i koje su potom fotografirane (i vama ovdje dane na uvid!), prvo mjesto je pripalo maski Mišljenja, drugo Milki, a treće Piratu. Kod crteža maski za najbolji je ocijenjen Evil clown, drugi je bio Pit bull, a treći onaj pod naslovom Venecija. Konačno, kod modeliranih maski za stavljanje na lice (obrazina), prvo mjesto je osvojila maska pod slovom A, drugo mjesto pod E, a treće mjesto pod slovom R. Organizator programa, čija se završnica održala u prizemlju učeničkog doma, bio je odgajatelj Zdravko Horvat.


[OPŠIRNIJE]Valentinovo u učeničkom domu
Suzana Šestan / datum: 1. 4. 2021. 18:19

I dalje se pišu ljubavna pisma 14. i 15. veljače 2021.

U nedjelju 14. te ponedjeljak 15. veljače u učeničkom je domu svečano obilježeno ovogodišnje Valentinovo. Dom je od ranije za ovu prigodu bio okićen različitim papirnim i plastičnim ukrasima u čijoj su izradi sudjelovali učenici koji nisu imali online nastavu (te su bili u domu), vođeni odgajateljicom Biserkom Strbad Milinović. Domar Željko Jurinić i majstori u školskim radionicama su se pobrinuli da ormarić za ljubavnu poštu i poruke prijateljima bude obnovljen i znatno uljepšan, dok se o ljubavnoj pošti te porukama prijatelja brinuo odgajatelj Aleksej Milinović. A istih je bilo i više nego su neki planirali! Zaključak je jasan - I dalje se pišu ljubavna pisma! Kako je ovogodišnje Valentinovo palo upravo u vrijeme povratka glavnine učenika s online nastave, zbog nedostatka vremena za pripremu nije organiziran prigodni program. No, odličan ugođaj i raspoloženje zbog toga nipošto nisu izostali!


[OPŠIRNIJE]Koruza party je zabava za sve
Suzana Šestan / datum: 16. 12. 2020. 10:09

Naši Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje                             

13.-15. listopada 2020.

Sredinom mjeseca listopada održali smo u Učeničkome domu Graditeljske škole Čakovec ovogodišnje Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Organizirati takvo što je zbog epidemioloških ograničenja u početku izgledalo izuzetno teško izvedivo. No, kao i uvijek, dobra volja i pojačani trud svih sudionika su nadvladali sve teškoće! Prvog i trećeg dana organizirana je radionica pod naslovom Vesela jesen. Učenici su napravili izloške te postavili prigodnu izložbu koja je na koncu dobila efektan i lako zapamtljiv naslov Koruza party. Drugog dana održana je radionica izrade soka od jabuka, najljepših jesenskih plodova koje su učenici donijeli od svojih kuća. Sve smo aktivnosti i fotografirali te napravili prigodni plakat koji će u buduće stajati u prizemlju našeg učeničkog doma. Koordinatorica je svih spomenutih aktivnosti bila odgajateljica Biserka Strbad Milinović, prof.       


[OPŠIRNIJE]Fazanijada jednog novog formata
Suzana Šestan / datum: 16. 12. 2020. 09:53

Učenički dom Graditeljske škola Čakovec                        8. listopada 2020.

Tradicionalno je prvi program u Učeničkome domu Graditeljske škole Čakovec i ove školske godine bila popularna Fazanijada. Prilagođena novim (pandemijskim) okolnostima ona je, usprkos nekim strahovanjima, ipak održana u četvrtak 8. listopada. Istina, program joj je bio dosta skraćen, no zbog toga nipošto nije nedostajalo ni radosti, a ni uzbuđenja! Fazanijada twenty-twenty održana je na vanjskim terenima u blizini naše ustanove samo u svom sportskom dijelu, dok je zbog epidemioloških razloga izostao kulturno-umjetnički večernji program u prizemlju učeničkog doma. Učenici su se tako nadmetali u sportskim vještinama bacanja kamena s ramena, bacanju potkove, potezanju užeta te brzom hodanju na štulama. Po prvi je puta u program uvršteno nadmetanje u visećoj kuglani. Najvještiji, najbrži i najjači su dobili prigodne nagrade koje im je odmah na terenima uručila voditeljica doma Nataša Vrček, prof.  


[OPŠIRNIJE]Mjuzikl i još mnogo toga lijepoga za Valentinovo
Suzana Šestan / datum: 20. 2. 2020. 11:45

13. veljače 2020.

U učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec u četvrtak 13. veljače 2020. je u večernjim satima održan bogat program povodom Valentinova. Već su na samome početku pjesmu  „Ljubav nije grijeh“ otpjevale sestre Filipa i Franka Ščuka, nakon čega je uslijedila podjela ljubavne pošte te poruka prijatelja. Treba spomenuti kako iste nisu dobili samo učenici, već i djelatnici doma. Kako lijepo zvuči flauta (jasno, kad je se zna svirati) učenici su imali prilike uvjeriti se u nastupu Franke Ščuke s melodijom „All my loving„. Potom je mnogobrojna publika poslušala evergreen „Ružo moja crvena“ u kojem su pjevali i svirali bivši i sadašnji portir doma Božidar Mihalic i Stjepan Novak te noćni pazitelj Božidar Glavina. No, događaj večeri je bez sumnje, ipak bio mjuzikl s naslovom „Ona je opet kriva“ koji je za ovu prigodu napisala, uglazbila, uvježbala Filipa Ščuka te konačno i sama u njemu nastupila. Rame uz rame uz nju su bili Matea Kovačev, Matej Tovarović te Filipina mlađa sestra Franka Ščuka. Nakon toga uslijedilo je nagrađivanje za najurednije i najuređenije sobe, dok su oni s najneurednijim sobama dobili obavezu dodatnog čišćenja, ovog puta iskazanu u obliku prigodnog „nagradnog“ bona.


[OPŠIRNIJE]Božićna bajka u učeničkome domu
Suzana Šestan / datum: 19. 1. 2020. 09:52

Pretposljednjeg dana nastave minule kalendarske godine u Učeničkom je domu Graditeljske škole Čakovec održan prigodni božićni program. Mi vam donosimo pregršt najuspjelijih fotografija s programa koji je bio lijep, topao i bogat sadržajima. Čuli smo mnogo prekrasnih tonova i osjetili mnogo dobrih vibracija te večeri u prizemlju doma. Između ostalog, imali smo prigodu vidjeti i igrokaz našeg noćnog pazitelja Božidara Glavine pod naslovom „Božićna bajka“ te unutar staro-mladog domskog benda ponovno poslušati našeg bivšeg portira Božidara Mihalica. Poslije programa zasladili smo se voćem, kolačima i tortom. Organizatorica je ovog cjelokupnog vrlo uspjelog božićnog programa bila odgajateljica Spomenka Gavranović. Na koncu dodajmo da su se svim nazočnima prigodnim riječima i srdačnim čestitkama obratili voditeljica učeničkog doma Nataša Vrček te ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Zvonko Ladić.

foto album - link


[OPŠIRNIJE]Anika i Ivan su naši naj-fazani
Suzana Šestan / datum: 20. 11. 2019. 17:12

Učenički dom Graditeljske škole Čakovec                                  3. listopada 2019.

Kao i sve dosadašnje i ovu smo školsku godinu u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec započeli programom Fazanijade. Radi se o programu kojim već tradicionalno ugošćujemo i preko kojeg upoznajemo nove učenike doma. Program započinje nogometnom utakmicom ekipe Fazana (novih učenika) i Oldtimera (starih učenika), a i ove godine, kao i nekoliko proteklih, pobjedu su odnijeli Oldtimeri. Nakon toga započeo je prvi dio programa, a on se odvijao u popodnevnim satima na sportskim terenima oko učeničkog doma. Tamo su učenici iskazali svoje vještine u starim sportovima. Ove su nam godine u bacanju kamena s ramena pobijedili učenici 4. odgojne skupine Mateo Kalanjoš i Aleksandro Oršoš. U bacanju potkove pobjednici nam dolaze iz 3. odgojne skupine, a to su Fadil Mehanović i Mateo Oršoš


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Suzana Šestan / datum: 20. 11. 2019. 16:59

Učenički dom Graditeljske škole Čakovec                             14. - 25. listopada 2019.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 Učenici i djelatnici doma su bili zamoljeni da donesu plodove iz svojih vrtova, polja, livada i šuma kako bi ukrasili naš dom te uživali u bogatijim mirisima i okusima jeseni. Uz to, mnogi (čitaj-dečki), su se po prvi puta oprobali u pekarskim i slastičarskim vještinama. Takmičili smo se u što ukusnije spravljenim delicijama.

Ostvarene su aktivnosti:

14. listopada – sakupljali smo plodove, brali kestene, postavili izložbu i organizirali Kestenijadu (pečenje kestena).

17. listopada - izradili smo sok od jabuka u jutarnjoj smjeni, a u popodnevnoj smjeni održali radionicu „Savijača, štrukli, štrudla ili…“; Izradili smo, ispekli, degustirali te ocjenili najsavijače u vrijeme večere.


[OPŠIRNIJE]U bogatom programu dirljivi oproštaj od naših maturanata
Suzana Šestan / datum: 30. 5. 2019. 10:22

U prizemlju našeg učeničkoga doma oprostili smo se od naših maturanata u srijedu 15. svibnja. Ovaj program i svečana večera osmišljeni su  kao dar naših učenika i djelatnika našim dragim maturantima u znak pažnje i oproštaja. Zapravo, više smo obilježili svršetak njihovog srednjoškolskog obrazovanja, nego li rastanak,  jer dobro znamo kako se domu svi vraćaju - neki prije, a neki kasnije.

Ovogodišnji smo program koji je osmislila i u djelo uspješno sprovela odgajateljica Vera Bralić, prof. započeli projekcijom video filma Maturanti 2018/19. koji je  s velikom pažnjom i ljubavlju napravila Petra Gašparić. Pjevale i svirale su nam „zlatne sestre z Ferdinanovca“ Franka i Filipa Ščuka, a  Rajna Jakupek je maturantima u oproštajnom pismu uputila nekoliko biranih riječi. U nastavku programa poslušali smo i pogledali dijalog dviju cimerica iz sobe 113 koje se opraštaju - Rajne Jakupek koja „spava“ i Marije Dombaj koja pakira kofere. Potom je voditeljica programa Zita Treščec pročitala već poznatu, ali aktualnu recitaciju našega noćnog pazitelja Božidara Glavine pod naslovom „Na kraju“.


[OPŠIRNIJE]Dobri organizatori 44. Regionalne domijade učeničkih domova regije sjever
Suzana Šestan / datum: 30. 5. 2019. 09:25

Po prvi puta je smotra dostignuća učenika smještenih u učeničkim domovima regije sjever Republike Hrvatske – popularna domijada s razmakom od tri tjedna organizirana u dva grada. Tako je u subotu 13. travnja održan njen sportski dio kod nas u Čakovcu, dok su kulturno-umjetnički program te izložba radno-tehničkih dostignuća organizirani 4. svibnja u Kutini. Dakle, bili smo domaćini naše drage nam regionalne donijade te smo ugostili ukupno 279 učenika te 49 njihovih voditelja iz devet učeničkih domova Regije sjever (Bjelovar, Ivanić Grad, Garešnica, Srednja Škola Čakovec, Križevci, Kutina, Varaždin, Virovitica i naš učenički dom). Na otvorenju domijade na platou ispred ulaza u našu sportsku dvoranu nazočnima se obratio ravnatelj Graditeljske škole Zvonko Ladić koji je svim učenicima i njihovim voditeljima zaželio dobrodošlicu te ujedno predstavio školski kompleks. Sama je sportska natjecanja u ime župana Međimurske županije Matije Posavca otvorio zamjenik župana Josip Grivec koji je poželio da svi iz Čakovca i Međimurja ponesu lijepe uspomene. Kako je istaknuto, razlozi pokretanja i ciljevi održavanja domijade su poticanje druženja, prevencija rizičnih oblika ponašanja i vrednovanje dostignuća učenika iz učeničkih domova.


[OPŠIRNIJE]S Regionalne domijade u Kutini 4.svibnja 2019.
Suzana Šestan / datum: 29. 5. 2019. 14:43

U deset kategorija sedam nagrada naših učenika

Po Uskrsu te nakon tri sedmice razmaka od sportskog dijela 44. Regionalne smotre dostignuća učenika smještenih u učeničkim domovima regije sjever Republike Hrvatske kojoj smo bili domaćini, u subotu su 4. svibnja u Kutini održani njena izložba radno-tehničkih dostignuća i  njen kulturno-umjetnički program. Kao što smo ranije istakli, regionalna je domijada ove godine prvi puta organizirana u dva termina i u dva grada. Put Kutine je iz učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec krenuo autobus s učenicima i njihovim voditeljima koji su u multimedijalnom stvaralaštvu prezentirali svoje slike, skulpture, industrijski dizajn, fotografije, keramiku te video-zapis. U kulturno-umjetničkom programu popularne domijade sudjelovali su glazbenim, plesnim i scenskim izrazom te recitacijom.


[OPŠIRNIJE]Maškare u domu - maskirani skečevi
Suzana Šestan / datum: 22. 3. 2019. 20:11

Maškare su održane i u učeničkome domu Graditeljske škole Čakovec. I ovdje je bilo živo i veselo, a posebne gošće programa bile su članice Udruge žena iz Gornjeg Kraljevca koje su se predstavile prigodnim šaljivim igrokazom o mnogobrojnim svakodnevnim nesporazumima u komunikaciji. Tokom programa nastupili su mnogi zamaskirani učenici i djelatnici doma (često nismo znali tko je u pitanju). Žiri je stoga imao mnogo posla oko izbora pojedinačno najbolje maske, kao i najboljeg zamaskirane grupe. Zapravo, radilo se o cijelom nastupu zamaskiranih jer su svi koji su izašli pred mikrofon morali osmisliti i odigrati pravi mali skeč. Konačno, pojedinačno je prvo mjesto zauzela Esmeralda, drugi je bio Vuk Alex, a treći Narkoman. U grupnom nastupu najbolji su bili Baba i deda, drugo mjesto je pripalo Frizeru, a treće Romskom plesu. Organizator cjelokupnog programa je bio odgajatelj Zdravko Horvat, prof.

Emanuela Koretić, 1. b, Graditeljska škola Čakovec

fotografije


[OPŠIRNIJE]Bogat i veseo program za Valentinovo
Suzana Šestan / datum: 16. 3. 2019. 14:32

Učenici Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec ovogodišnje su Valentinovo dočekali u svojim lijepo prigodno okićenim prostorima. Tako je u velikoj dvorani u prizemlju doma na samo Valentinovo (14. veljače) među mnogobrojnim većim i manjim srcima u večernjim  satima održan i prigodni program. U njemu su na samome početku pjesmom „Kad mi dođeš ti“  nedavno preminulog Olivera Dragojevića nastupili bivši portiri doma, svevremenski glazbeni entuzijasti i dobri prijatelji, Božidar Mihalic i Stjepan Novak. Učenica Franka Ščuka je nakon toga recitirala pjesmu  „Annabel Lee“ (Edgar Alan Poe). Uslijedio je igrokaz pod naslovom „Sličnosti nas spajaju“ kojem su autori odgajatelji Biserka Strbad Milinović, prof. i Aleksej Milinović, prof. U njemu su uspješno glumili (same sebe) Rajna Jakupek i Matej Tovarović. Nakon igrokaza na pozornicu su stupile sestre Filipa i Franka Ščuka te na flautama odsvirale melodiju „Della note“ iz filma „Dame i skitnice“.


[OPŠIRNIJE]Svečanim programom uspješno okončan program SUKUS-a
Suzana Šestan / datum: 16. 3. 2019. 14:23

U Centru za kulturu Čakovec održana je završna svečanost projekta Srednjoškolci u kulturnim i umjetničkim sadržajima (SUKUS). Glazbom, pjesmom i plesom srednjoškolci su pokazali rezultate svega što su naučili i uvježbali na kreativnim radionicama koje su unutar spomenutog projekta pohađali proteklih 15 mjeseci. Uz mentore Virnu Hošnjak, Petru Horvat, Filipa Horvata, Davora Žerjava, Ivana Pranjića i Saue Mikca učenici su plesali, svirali, pjevali, fotografirali, bavili se kreativnim pisanjem te eksperimentirali s DJ glazbom. Sam je projekt SUKUS-a usmjeren na uključivanje srednjoškolaca u kulturno-umjetničke sadržaje koji su ponajviše organizirani u Čakovcu, ali dijelom i izvan njega. Korisnici su učenici koji tijekom srednjoškolskog obrazovanja borave u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec i Učeničkom domu Srednje škole Čakovec. Sudjelovanje u projektu omogućilo im je dodatno kvalitetno provođenje slobodnog vremena, razvijanje kreativnosti i otkrivanje novih talenata te interesa.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju