preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 5068
Dom-događanja
​IZVRSNI REZULTATI S REGIONALNE DOMIJADE U VARAŽDINU
Suzana Šestan / datum: 8. 5. 2024. 10:11

Svi putnici u Varaždin osvojili nagrade

Ovogodišnjoj 47. regionalnoj Domijadi sjever domaćin je bio Učenički dom Varaždin. U njemu je sudjelovalo oko 450 učenika iz 10 učeničkih domova i sedam županija. Svečano otvorenje Domijade započelo je izvođenjem himne u instrumentalnoj verziji, koju su izveli učenici Učeničkog doma Varaždin. Učenički domovi iz sjeverne regije pokazali su svoj talent i vještine u različitim disciplinama, a cijelo natjecanje bilo je obilježeno timskim duhom  i pozitivnom atmosferom. Učenici Učeničkog doma Graditeljske škole ostvarili su izvrsne rezultate. Prvi puta se dogodilo da su svi putnici, dakle svih dvadesetak učenika i njihovi mentori iz Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec, osvojili bar jednu ili više od prvih triju nagrada. Natjecali su se u sportskim disciplinama: badminton, odbojka, stolni tenis i šah.


[OPŠIRNIJE]Vesele razglednice iz Kutine
Suzana Šestan / datum: 21. 2. 2024. 16:19

U utorak 13. veljače nagrađeni učenici s naj-sobama i naj-maskama te učenici koji su sudjelovali u programu „Zaljubljeni pod maskama“ u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec  (održanom 8. veljače) putovali su na nagradni izlet u Kutinu. Bili su gosti tamošnjeg učeničkog doma u kome je organiziran zajednički prigodni fašnički i valentinovski program s temom „Mali princ“. Mi smo se predstavili svojim kompletnim programom koji smo imali tjedan ranije u Čakovcu. Na put u Kutinu je autobusom krenulo skoro tridesetak zamaskiranih učenika i djelatnika našeg učeničkog doma. Domaćini su se iskazali svojim gostoprimstvom, a radilo se u uzvratnom posjetu jer su prije godinu dana učenici i djelatnici Učeničkog doma Kutina bili gosti kod nas u Čakovcu. Stvorena su nova poznanstva i produbljena stara prijateljstva s njihovim učenicima i djelatnicima. Kako je lijepo i interesantno bilo u Kutini, najbolje vam mogu pokazati fotografije koje je snimio naš učenik Gabriel Matešin. I ovime najljepše zahvaljujemo ravnateljici učeničkog doma Vesni Vuković te odgajateljicama i učenicima doma na lijepom i ugodnom boravku! 
fotografije


[OPŠIRNIJE]Veselo Valentinovo i razigrani maskenbal u učeničkom domu
Suzana Šestan / datum: 19. 2. 2024. 09:42

U Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec u četvrtak 8. veljače održan je prigodni program posvećen Valentinovu i maskenbalu pod naslovom „Zaljubljeni pod maskama“. U isti je uvela Sara Sever svirajući na električnoj gitari i pjevajući pjesmu „Perfect“  Eda Sheerena. Potom su uslijedili Dora Novkinić s recitacijom „Zlato“ Vesne Parun te dramski igrokaz učenika doma „Sličnosti koje nas spajaju“ koji je napisao, a uz pomoć odgajateljice Biserke Strbad Milinović i uvježbao odgajatelj Aleksej Milinović. Glumili su Marija Karlović, Iris Ajhler, Lana Šimunić i Luka Šanjić. U plesu „Zaljubljeni pod maskama“ parovi nisu morali imati iste, a ni slične maske, a oni neodlučni su mogli plesati i sami. Stručni žiri je pod vodstvom nove odgajateljice Endrine Hrenić izabrao najbolje maske koje možete vidjeti na fotografijama Gabrijela Matešina i Jayde Vrbanić


[OPŠIRNIJE]Dirljiv božićni program i oproštaj s odgajateljem
Suzana Šestan / datum: 19. 1. 2024. 09:32

Bogat božićni program u Učeničkom domu Graditeljske škole ove je godine započela učenica Ela Demeterfi sviranjem melodije „Imagine“ Johna Lennona na gitari. Istom je poslana poruka mira i harmonije koja bi trebala vladati svijetom. Prije pozdravnih riječi, Lana Šimunić je recitirala pjesmu „Božić je“ koju je napisao noćni pazitelj Božidar Glavina.  Lani se potom u vođenju programa pridružila Marija Karlović. Dom je potom bio ispunjen najugodnijim mirisima i  toplinom nakon što su Sara Sever, Dora Novkinić i Rina Fuk izvele pjesmu Mije Dimšić „Cimet i čaj“. 


[OPŠIRNIJE]Nestrpljenje pred darivanje
Suzana Šestan / datum: 6. 1. 2024. 09:05

Svetom Nikoli se svako veseli, no iza njega ide Krampus koji zločeste daruje kamenjem i šibama. Kako je to izgledalo na dan Svetog Nikole početkom prosinca 2023. godine u Učeničkome domu Graditeljske škole Čakovec najbolje možete vidjeti na našim fotografijama! A bila je cijela fešta koju su svi s nestrpljenjem čekali i u kojoj su svi uživali! 

fotografije


[OPŠIRNIJE]Glazbeno-poetska večer za mnoge talente
Suzana Šestan / datum: 26. 10. 2023. 16:17

Mjesec hrvatske knjige obilježava se svake godine uglavnom u terminima od listopada do studenog. Mnoge škole i odgojno obrazovne ustanove obilježavaju te dane na različite načine. Ovogodišnja geslo Mjeseca hrvatske knjige bilo je  Nek ti riječ ne bude strana(c), odnosno Književnost bez (jezičnih) granica.  Ove godine obilježili smo taj mjesec i u našem Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec. Izdvajanjem glazbeno-poetske večeri (kako bismo podijelili vlastite talente) upoznali smo jedni druge te iskusili čari naše mladenačke mašte i volje za otkrivanjem novih talenata. Talentirana Sara Sever nam je otpjevala i odsvirala nekoliko pjesama rock banda Sum 41 na akustičnoj gitari. Ana Kovačić i ja (Paola) smo podijelile dašak svoje duše sa ostalima čitajući svoju poeziju. Vrhunac večeri vjerujem da nam je svima bilo gostovanje člana Društva hrvatskih književnika Božidara Glavine koji nam je svima podijelio svoje mišljenje i kritiku. Ugodno iznenađenje pružili su nam i gospodin Božidar i gospodin Aleksej Milinović pročitavši nam jednu od svojih pjesama za koje tvrde da nisu toliko dobre kao njihovi poznatiji dramski tekstovi.

fotografije 


[OPŠIRNIJE]Povijesna pobjeda fazana u nogometu
Suzana Šestan / datum: 28. 9. 2023. 15:51

U Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec održana je već tradicionalna Fazanijada na kojoj su predstavili učenici prvih razreda. Na početku Fazanijade voditeljica doma Nataša Vrček zaželjela je dobrodošlicu svim učenicima prvih razreda i ugodan boravak u domu. Par dana prije svi su učenici doma birali najfazana i najfazanku. Ove godine su to bili Niko Pintar i Tajana Igrić. U ponuđenim aktivnostima svaki je učenik mogao sudjelovati. Učenici su se tako nadmetali u sportskim vještinama bacanja kamena s ramena, u potezanju užeta, bacanju potkove, nogometu te visećoj kuglani. U nogometu su se natjecali prvi razredi nazvani Fazani protiv učenika viših razreda nazvani Old timeri, a u ostalim aktivnostima su se natjecale odgojne skupine doma. U vještini bacanja kamena s ramena pobijedila je 3. odgojna skupina. U potezanju užeta najbolja i najsnažnija je bila 1. odgojna skupina u kojoj sam i ja sudjelovala te sam jako ponosna na svoju ekipu. U bacanju potkove najbolja je bila 4. odgojna skupina, a u visećoj kuglani pobijedila je 2. odgojna skupina. U nogometu su pobijedili Fazani s 2:1 što je iznenadilo cijeli dom. Ove godine smo u sklopu Fazanijade proglasili najbolje igrače svih aktivnosti.


[OPŠIRNIJE]Tragom prve nagrade u keramici na državnoj i treće nagrade u šahu na regionalnoj domijadi
Suzana Šestan / datum: 22. 5. 2023. 19:31

Dobra Arwen naših vedrih dana

S državne domijade u Rovinju (8-10. svibnja) s prvom nagradom u keramici u Učenički dom Graditeljske škole Čakovec vratila nam se Arwen Vrbaninić. Arwen je učenica 2.c razreda Graditeljske škole Čakovec i školuje se za dizajnericu unutrašnje arhitekture. U izradi prvonagrađenog rada mentorica joj je bila mr. art. Vesna Osojnički, prof, a voditeljica u učeničkome domu Biserka Strbad Milinović. prof. Arwen je i članica domske šahovske sekcije te je sa svojim kolegicom Mateom Mađerić bila treća u šahu na ovogodišnjoj regionalnoj domijadi u Garešnici. Recimo kako je Arwen osmi razred Hessenwaldschule (osnovna škola) završila u Weiterstadtu u Njemačkoj, a u Graditeljskoj školi Čakovec i njenom učeničkom domu je od 2021. godine. Sada živi u našem domu i Legradu te je odlično savladala hrvatski jezik. U dvije školske godine dobila je dvije pohvale voditeljice učeničkoga doma.

- Arwen, reci nam nešto o svom dva puta prvonagrađenom radu?

U početku sam bila pomalo skeptična kad sam skicirala vaze s prof. Vesnom Osojnički. Unaprijed sam odredila svoj smjer, ali mi je ona predložila potpuno drugačiji koncept. Proces je cjelokupne izrade bio dug i mukotrpan. Nakon početnih sumnji, nisam mogla vjerovati koliko lijepo vaze izgledaju. Da sam birala svoj put, možda ne bih stigla ovako daleko.  


[OPŠIRNIJE]ODJECI DRŽAVNE DOMIJADE U ROVINJU
Suzana Šestan / datum: 22. 5. 2023. 19:21

U Rovinju je od 8. do 10 svibnja održana 46. državna domijada. Organizator joj je bila regija istok hrvatskih učeničkih domova.  Svi naši prvoplasirani učenici s regionalne smotre u Garešnici su se dobro predstavili i u Rovinju. Najbolja u državi je od strane stručnog žirija proglašena Arwen Vrbanić  s keramikom Terra-vaze. Crtež Mande Cimerman u olovci pod naslovom Odraz čina zauzeo je treće mjesto po ocjeni stručnog žirija i drugo mjesto po ocjeni učeničkog žirija. Za keramiku je mentorica bila mr. art. Vesna Osojnički, a za obje učenice voditeljica u učeničkome domu odgajateljica Biserka Strbad Milinović. Konačno, učenicama Mandi Cimerman, Ivoni Oblaković i Mariji Karlović s voditeljem Zdravkom Horvatom pripalo je i treće mjesto u stolnom tenisu.  

foto-galerija


[OPŠIRNIJE]REGIONALNA DOMIJADA U GAREŠNICI
Suzana Šestan / datum: 22. 4. 2023. 19:10

Zapaženo na regionalnoj smotri učeničkih domova

U Garešnici je 22. travnja ove godine održana 46. regionalna domijada kojoj je domaćin bio tamošnji Učenički dom Srednje škole August Šenoa. Učenici iz Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec su se na sportskim terenima ogledali u malom nogometu, stolnom tenisu i šahu u muškoj te u badmintonu, stolnom tenisu i šahu u ženskoj konkurenciji. Prvo mjesto su osvojile naše stolnotenisačice u sastavu Manda Cimerman (koja je proglašena najboljom igračicom turnira), Ivona Oblaković i Marija Karlović. Stolnotenisači Kristijan Bobovec, Lovro Jerešić i Luka Šanjić su bili drugi. Drugo mjesto osvojile su i učenice u badmintonu u ekipi koju su sačinjavali Livadina Rafaela Metešin, Dora Novkinić, Željka Bukovčan i Rina Fuk.  Šahistkinje  Arwen Vrbanić i Matea Mađerić su na koncu turnira bile treće. U kulturnom stvaralaštvu, točnije u likovnoj umjetnosti Manda Cimerman je imala najbolji crtež i to u olovci pod naslovom Odraz čina. Isti je ocijenjen kao …precizan i bogat crtež, emocionalno snažan i zreo. Prvo mjesto u keramici pripalo je učenici Arwen Vrbanić  s radom Terra-vaze, dok je India Butek s radom Vaze osvojila drugo mjesto. U filmskom je stvaralaštvu treće mjesto pripalo Gabrielu Matešinu s filmom pod naslovom Dan jednog tinejdžera. Naši su učenici na regionalnoj smotri još sudjelovali s recitacijom i fotografijama. Svi prvonagrađeni su automatski stekli plasman za državnu smotru koja je održana dva tjedna kasnije u Rovinju.

foto-galerija


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju