preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Pretraži

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 3384
THE MOBILITY BRIDGE III - Završio Erasmus+ projekt putem kojeg su međimurski učenici praksu odrađivali u Njemačkoj, Malti, Sloveniji i Francuskoj
Suzana Šestan / datum: 19. 7. 2018. 14:29

Za projekt je odobreno 196.369 eura koji su omogućili da ukupno 109 osoba krene na mobilnost

30. lipnja i službeno je završio projekt mobilnosti The Mobility Bridge III. Projekt je financiran od strane Europske unije u sklopu programa Erasmus+, a odobren od strane Agencije za mobilnosti programe Europske unije.

Povodom završetka projekta u petak, 29. lipnja održana je kratka prezentacija projekta i konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali predstavnici svih ustanova članica konzorcija, TŠ Čakovec, SŠ Prelog, ETŠ Čakovec, Graditeljske škole Čakovec i SŠ Čakovec kao koordinatora projekta.


[OPŠIRNIJE]Europski tjedan vještina i Dan mobilnosti u Graditeljskoj školi Čakovec
Suzana Šestan / datum: 29. 11. 2017. 16:50

U sklopu „Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju“ i održanog Dana mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta „The Mobility bridge III“ u Srednjoj školi Čakovec učenici naše škole, sudionici mobilnosti, zajedno s koordinatorom projekta, prof. Zvonkom Ladićem, kao dio konzorcija srednjih škola, prezentirali su iskustva stečena na mobilnosti u poduzeću Carthago d.o.o. u Sloveniji, mjestu Odranci.

Od 23. studenoga, Europski tjedan vještina obilježen je i u Graditeljskoj školi Čakovec, gdje je u holu postavljen info point o provedenoj mobilnosti, sa plakatom i prezentacijom koja se prikazuje na video zidu u holu škole, a koje je dizajnirala prof. Suzana Šestan, dipl. dizajner. U navedenim prezentacijskim materijalima ukratko su prikazani ključni dijelovi i dojmovi  sa  provedene mobilnosti učenika naše škole u poduzeću Carthago d.o.o. Osim javne prezentacije, kroz dva su dana učenici sudionici mobilnosti, u pratnji koordinatora, na više satova razrednika prenijeli i osobno dojmove i informirali učenike o iskustvima  stečenim na mobilnosti i odgovarali na pitanja svih zainteresiranih učenika.

Link na fotografije


[OPŠIRNIJE]The Mobility Bridge III - Graditeljska škola Čakovec
Suzana Šestan Zvonko Ladić / datum: 28. 9. 2017. 07:55

Učenici Graditeljske škole Čakovec koji su u sklopu Erasmus+ projekta The Mobility Bridge III, financiranog od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije, 14 dana živjeli i radili u Sloveniji  u mjestu Odranci, na kraju svog rada u poduzeću Carthago d.o.o. prezentirali su dio vještina i znanja koje su stekli obavljajući praktičnu nastavu u tom poduzeću. Pod nadzorom svakog od mentora, i pred koordinatorom svih mentora gosp. Maticom Dobranjščakom i profesorom u pratnji Zvonkom Ladićem, pokazali su veliki napredak kako u vještini rada tako i poznavanju svega što i zašto rade, a i razumijevanju slovenskog jezika. Na kraju naukovanja uslijedilo je fotografiranje, riječi zahvale te vrlo srdačan rastanak od mentora, direktorice gospođe  Županec, gospodina Matica i svih koji su bdjeli nad njima tokom rada. Zadnji dan boravka u Sloveniji učenici su posjetili i Lendavu i razgledali znamenitosti toga mjesta.

Link na fotografije


[OPŠIRNIJE]The Mobility Bridge III - Graditeljska škola Čakovec
Suzana Šestan / datum: 13. 9. 2017. 16:50

Osmorica učenika Graditeljske škole Čakovec u pratnji profesora Ladića, koji u sklopu projekta Erasmus+ praktičnu nastavu odrađuju u poduzeću Carthago d.o.o. ove su subote i nedjelje posjetili mjesta Rakičan, Murska Sobota i Beltinci. Upoznali su se poviješću te razgledali Dvorac Rakičan, u kojem su se, uz povijest grada i kraja susreli i sa postojanjem regionalnog Hrvatsko-Slovenskog istražno – naučnog centra te se upoznali s bogatom tradicijom i aktivnostima konjaničkog centra smještenog u dvorcu. U Murskoj Soboti su, proučavajući bogatu povijest kraja, razgledali Stari grad i crkvu Svetog Nikole, a poseban utisak je na njih ostavila Evangelička crkva. Uz Spomenik pobjede prisjetili su se povijesti II svjetskog rata i poraća. U Beltincima su razgledali barokni stari grad uz prisjećanje kako je tekao razvoj današnjih bicikala u parku kraj staroga grada. Također im se svidjela crkva Sv. Ladislava koja je trenutno djelomice u fazi obnove pa su ju mogli razgledati samo izvana. Domaćini su ih upoznali s bogatom kulturnom i gospodarskom baštinom Pomurja i Prekmurja te najvažnijim djelatnostima.

link na fotografije


[OPŠIRNIJE]The Mobility Bridge III - Graditeljska škola Čakovec
Suzana Šestan Zvonko Ladić / datum: 10. 9. 2017. 14:08

Učenici Graditeljske škole Čakovec, koji u sklopu projekta Erasmus+ praktičnu nastavu odrađuju u poduzeću Carthago d.o.o. svoje slobodno vrijeme koriste i za upoznavanje kraja u kojem trenutno obitavaju. Tako su, s prof. Ladićem tokom tjedna obišli i najznačajnija mjesta općine Odranci, i razgledali prekrasnu župnu crkvom koja je građena u neobičnom osmerokutnom stilu te se upoznali s poviješću župe i općine. Isto tako su posjetili i mjesto Črenšovci u istoimenoj općini gdje su se upoznali s poviješću i znamenitostima, a posebno ih se dojmila informacija da je početkom 20.st tu bio centar tzv. Republike Prekmurje.

fotografije na linku


[OPŠIRNIJE]The Mobility Bridge III - Graditeljska škola Čakovec
Suzana Šestan Zvonko Ladić / datum: 9. 9. 2017. 14:01

S učenicima Graditeljske škole Čakovec, koji u sklopu Erasmus+ projekta svoju praktičnu nastavu odrađuju u poduzeću Carthago d.o.o., u Odrancima, u petak je poseban radno-svečani sastanak održala i direktorica poduzeća, gosp. Sandra Županec, koja je željela čuti iskustva naših učenika i istovremeno izrazila zadovoljstvo njihovim radom i napretkom. Tom prigodom je učenicima uručila prigodne poklone za uspješan prvi tjedan prakse, u obliku poklon paketa za vikend te metalnih minijatura mobilnih domova, kao uspomenu na vrijeme provedeno u tome poduzeću. Uz direktoricu, gosp. Županec i profesora Ladića, sastanku je prisustvovao koordinator njihovih mentora gosp. Matic Dobrajščak, koji je izrazio zadovoljstvo znanjem koje su učenici pokazali nakon mini testa naučenog u samo jednom tjednu.

Komadić atmosfere pokušavamo dočarati kroz fotografije_link


[OPŠIRNIJE]The Mobility Bridge III - Graditeljska škola Čakovec
Suzana Šestan Zvonko Ladić / datum: 8. 9. 2017. 09:12

Ekipa učenika Graditeljske škole Čakovec u sklopu Erasmus+ projekta The Mobility Bridge III, financiranog od strane Agencija za mobilnost i programe Europske unije03. rujna 2017. započela je svoju dvotjednu praktičnu nastavu u Sloveniji, mjestu Odranci, u firmi Carthago d.o.o..
U grupi se nalazi četiri stolara, dva vodoinstalatera i dva instalatera grijanja i klimatizacije u pratnji profesora Zvonka Ladića.

Uz srdačan doček i stručno vodstvo, na početku je uslijedilo slikanje uz jedan od najvrjednijih mobilnih domova koje firma Carthago d.o.o proizvodi, a čiji će nastanak učenici uz svoje mentore aktivno pratiti i sami sudjelovati u njihovoj izradi i opremi cijelo vrijeme boravka na praksi!

Tako se pod budnim okom mentora učenici u okviru projekta osposobljavaju za razne samostalne zadatke koje treba obaviti u sklopu rada, a koji su sastavni dio njihove struke za koju se školuju. 

Svim učenicima želimo i nadalje uspješan boravak do kraja ovog zanimljivog iskustva!

Na linku je nekoliko fotografija sa praktične nastave  u firmi Carthago d.o.o


[OPŠIRNIJE]Rezultati natječaja za mobilnost u sklopu projekta The Mobility Bridge III Graditeljska škola Čakovec
Suzana Šestan / datum: 30. 6. 2017. 09:05

Rezultati natječaja za zanimanja: STOLAR, VODOINSTALATER i INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE su u prilogu!


[OPŠIRNIJE]RSS


Projekt - THE MOBILITY BRIDGE III
       

Naziv projekta:

THE MOBILITY BRIDGE III

Financiranje projekta:

EU u cijelosti

Program: 

Erasmus+ KA1

Nacionalna agencija:  

AMPEU

Nositelj projekta: 

Srednja škola Čakovec u ime konzorcija u kojem su još ETŠ Čakovec,Tehnička škola Čakovec, Srednja škola Prelog i Graditeljska škola Čakovec.

Partneri u projektu:

Hrvatski gospodarski savez iz Frankfurta na Majni u Njemačkoj, Sans Frontiers Europe Malta, Počitek – užitek d.o.o. Moravske Toplice iz Slovenije, Staatliche Fachober- und Berufsoberschule Ingolstadt, Lycée Jean Capelle  Jean Capelle iz Francuske i Carthago d.o.o. Odranci, Slovenija.

Trajanje projekta:

1.6.2017./30.6.2018.

Sadržaj aktivnosti:

Stručna praksa u trajanju od dva tjedna za učenike škola koje čine konzorcij. Uključena su 4 profesora i 93 učenika u zanimanjima: ekonomist, komercijalist, hotelijersko-turistički tehničar, medicinska sestra/tehničar opće njege, fizioterapeutski tehničar, kuhar, konobar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist, tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, strojarski računalni tehničar, stolar, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije.

Vrijednost projekta:

196 369,00 EUR

Facebook stranica projekta:

https://www.facebook.com/The-Mobility-Bridge-III-110013886264330/

Priloženi dokumenti:

4.1._Prijava_ucenika_za_sudjelovanje – vodoinstalater

4.1._Prijava_ucenika_za_sudjelovanje – stolar

4.1._Prijava_ucenika_za_sudjelovanje - instalater grijanja i klimatizacije

5.1._Prijavni_obrazac_profesori_PRATNJA

5.1._Obveze_pratitelja

Vodic_za_praksu_kratke_upute

preskoči na navigaciju