preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 9531
Dom-događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tragom prve nagrade u keramici na državnoj i treće nagrade u šahu na regionalnoj domijadi
Autor: Suzana Šestan, 22. 5. 2023.

Dobra Arwen naših vedrih dana

S državne domijade u Rovinju (8-10. svibnja) s prvom nagradom u keramici u Učenički dom Graditeljske škole Čakovec vratila nam se Arwen Vrbaninić. Arwen je učenica 2.c razreda Graditeljske škole Čakovec i školuje se za dizajnericu unutrašnje arhitekture. U izradi prvonagrađenog rada mentorica joj je bila mr. art. Vesna Osojnički, prof, a voditeljica u učeničkome domu Biserka Strbad Milinović. prof. Arwen je i članica domske šahovske sekcije te je sa svojim kolegicom Mateom Mađerić bila treća u šahu na ovogodišnjoj regionalnoj domijadi u Garešnici. Recimo kako je Arwen osmi razred Hessenwaldschule (osnovna škola) završila u Weiterstadtu u Njemačkoj, a u Graditeljskoj školi Čakovec i njenom učeničkom domu je od 2021. godine. Sada živi u našem domu i Legradu te je odlično savladala hrvatski jezik. U dvije školske godine dobila je dvije pohvale voditeljice učeničkoga doma.

- Arwen, reci nam nešto o svom dva puta prvonagrađenom radu?

U početku sam bila pomalo skeptična kad sam skicirala vaze s prof. Vesnom Osojnički. Unaprijed sam odredila svoj smjer, ali mi je ona predložila potpuno drugačiji koncept. Proces je cjelokupne izrade bio dug i mukotrpan. Nakon početnih sumnji, nisam mogla vjerovati koliko lijepo vaze izgledaju. Da sam birala svoj put, možda ne bih stigla ovako daleko.  


- Kako to da si se odlučila baviti keramikom?

Moja me voditeljica Biserka Strbad Milinović ohrabrila i rekla da imam veliki potencijal, kao i dobre šanse za uspjeh na domijadama. Na kraju je mala ideja postala stvarnost.

- Koliko dugo i intenzivno se baviš keramikom i koji su ti planovi u bavljenju likovnom umjetnošću?

Što se tiče keramike, nikada se nisam  ovoliko dugo njome interesirala i bavila. Prve godine u Graditeljskoj školi Čakovec imala sam predmet o njoj i od tada sam cijelu godinu smišljala i dovršavala vaze i više toga drugoga.  Nakon što sam odabrala smjer dizajnerice unutrašnje arhitekture, nisam se više bavila keramikom. Što se tiče umjetnosti, moji planovi za budućnost nisu vezani uz slikanje na velikim platnima ili uz keramiku, već su usmjereni na vještinu i tehniku tetoviranja. Tetoviranjem se bavim već više od dvije godine. 

- Osvojila si sa svojom kolegicom iz doma treće mjesto u šahu na regiji. Što voliš u šahu?

Za mene je šah nešto poput odmora od stresa. Dok su fokusiram na igru on me opušta i jednostavno smanjuje stres te olakšava rješavanje problema. Na mene ima gotovo isti učinak kao i crtanje. Sve me te strategije, ideje i mogućnosti podsjećaju na sam život. Mislim da nema druge igre koja se toliko intenzivno igra mozgom.

-Kako nam možeš ukratko opisati život u učeničkome domu? Bi li  ga mogla preporučiti i drugima?

 Život u domu je jednostavno mala priprema za budućnost. Upoznajete nove ljude, skupljate mnogo više ili manje pozitivnih iskustava. Svima mogu preporučiti život u našem domu!

Hvala ti za ovaj intervju.

 Izvor: Aleksandar Milinović


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju