preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 6742
Dom-događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dobri organizatori 44. Regionalne domijade učeničkih domova regije sjever
Autor: Suzana Šestan, 30. 5. 2019.

Po prvi puta je smotra dostignuća učenika smještenih u učeničkim domovima regije sjever Republike Hrvatske – popularna domijada s razmakom od tri tjedna organizirana u dva grada. Tako je u subotu 13. travnja održan njen sportski dio kod nas u Čakovcu, dok su kulturno-umjetnički program te izložba radno-tehničkih dostignuća organizirani 4. svibnja u Kutini. Dakle, bili smo domaćini naše drage nam regionalne donijade te smo ugostili ukupno 279 učenika te 49 njihovih voditelja iz devet učeničkih domova Regije sjever (Bjelovar, Ivanić Grad, Garešnica, Srednja Škola Čakovec, Križevci, Kutina, Varaždin, Virovitica i naš učenički dom). Na otvorenju domijade na platou ispred ulaza u našu sportsku dvoranu nazočnima se obratio ravnatelj Graditeljske škole Zvonko Ladić koji je svim učenicima i njihovim voditeljima zaželio dobrodošlicu te ujedno predstavio školski kompleks. Sama je sportska natjecanja u ime župana Međimurske županije Matije Posavca otvorio zamjenik župana Josip Grivec koji je poželio da svi iz Čakovca i Međimurja ponesu lijepe uspomene. Kako je istaknuto, razlozi pokretanja i ciljevi održavanja domijade su poticanje druženja, prevencija rizičnih oblika ponašanja i vrednovanje dostignuća učenika iz učeničkih domova.


Nadmetanja su se odvijala u dvorani Graditeljske škole Čakovec i u samome učeničkome domu, Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec te Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću i to u nogometu i košarci u muškoj, potom u odbojci u ženskoj te badmintonu, stolnom tenisu i šahu u muškoj i ženskoj konkurenciji. Što se tiče sportskih uspjeha dvadeset učenika sportaša iz našega doma, treba istaknuti treće osvojeno mjesto u stolnom tenisu (voditelj Ivan Lesjak); druga mjesta u ženskom badmintonu (voditeljica Vera Bralić) te u muškom šahu (voditelj Božidar Glavina). Upravo nam je u posljednjoj sportskoj disciplini, nakon maratonske teške borbe (i ove godine!) s Varaždincima, za dlaku izmaklo prvo mjesto u regiji te plasman na državnu smotru u Rovinju.

 Sportska su natjecanja prošla besprijekorno o čemu nam najbolje svjedoči podatak kako na organizaciju i same sportske susrete od strane gostiju nije bilo ni jedne primjedbe. Uz to sve je prošlo srdačno, opušteno i bez napetosti što se može ponajprije zahvaliti odlično odrađenim višetjednim pripremama kako samome predsjedniku Organizacijskog odbora ravnatelju Zvonku Ladiću, tako i voditeljici učeničkoga doma Graditeljske škole Čakovec Nataši Vrček. Njima su na pomoći bili profesori Franjo Jančikić, Damir Markuš, Krešimir Hlebec i Damir Novak; Luka Prprović i Filip Panić; odgajatelji Spomenka Gavranović, Vera Bralić, Biserka Strbad Milinović, Zdravko Horvat i Aleksej Milinović; psihologinja Andreja Bratinšćak; medicinska sestra Maja Slaviček te noćni pazitelji Božidar Glavina i Ivan Lesjak.              

Foto albumIzvor: Aleksej Milinović, prof.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju