preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Pretraži

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 6774
Državna matura šk.god. 2019/20
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PRIJAVE ZA JESENSKI ROK
Autor: Administrator , 19. 7. 2010.

Na web stranicama www.ncvvo.hr i www.postani-student.hr objavljena je obavijest:
Državna matura
Zagreb, 16. srpnja 2010.
PRIJAVE ZA JESENSKI ROK


Prijave za jesenski rok polaganja ispita državne mature i prijava studijskih programa počinju 21.srpnja 2010. godine u 12.00 sati. Sukladno Kalendaru polaganja ispita državna mature u školskoj godini 2009./2010. i informacijama objavljenim u brošuri „Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na studijske programe“, prijave ispita državne mature trajat će od 21. do 24. srpnja, dok će prijave za studijske programe biti omogućene od 21. srpnja do 17. rujna, kada će biti zadnji dan za mijenjanje, dodavanje i brisanje studijskih programa na listi prioriteta (visoka učilišta mogu odrediti i raniji rok prijave te je preporučljivo informirati se o tome na vrijeme) .

U jesenskome roku bit će moguće prijaviti samo studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon ljetnoga upisnog roka. Provedba ispita državne mature održat će se od 24. kolovoza do 6. rujna 2010. godine.
Do 16. rujna bit de objavljeni rezultati ispita državne mature, dok de proces potvrđivanja namjere upisa na studijskim programima na kojima je za to ostvareno pravo biti od 19. do 25. rujna 2010.godine.

Kandidati koji su srednje obrazovanje završili 2010. godine u Republici Hrvatskoj za prijavu u sustav koriste korisničke podatke (korisničku oznaku, lozinku, PIN i TAN) koje su dobili u školi. Ukoliko nisu do sada pristupali sustavu, potrebno je da se jave ispitnome koordinatoru u svojoj školi koji će ga uputiti kako dodi do potrebnih podataka. Također, nakon što na Postani student prijave ispite državne mature svi će morati u svojoj školi kod ispitnoga koordinatora potpisati prijavnicu kojom potvrđuju odabir ispita državne mature. To je potrebno učiniti do 26. srpnja 2010. godine.

Napominjemo da kandidati koji žele popraviti ocjenu iz ispita državne mature koji su polagali u ljetnome roku, mogu to učiniti u jesenskome roku, ali samo jedanput iz najviše dvaju predmeta, a konačnom se smatra bolje ocjena (sukladno Pravilniku o polaganju državne mature).
Registracija za kandidate izvan obrazovnoga sustava RH (kandidati koji su srednje obrazovanje završili prije 2010. godine ili izvan Republike Hrvatske) na portalu Postani student www.postani-student.hr
bit će omogudena od 16. srpnja 2010. Registrirati se moraju jedino kandidati koji nisu do sada bili registrirani u sustavu. Registracijom na portalu Postani student kandidat sam odabire korisničku oznaku i lozinku te de mu biti dodijeljen PIN (osobni identifikacijski broj kojim se prijavljuje u sustav) i TAN (zaštitni broj koji služi kao potvrda potvrde namjere upisa na odabrani studijski program).
Prilikom prijave u sustav potrebno je unijeti sve završne ocjene sva četiri razreda srednje škole.
Također, kako bi se omogućilo polaganje ispita državne mature potrebno je Središnjemu prijavnom uredu, a kako bi se verificirali osobni podatci, dostaviti (osobno ili e-poštom) presliku domovnice ili osobne iskaznice do 3. kolovoza 2010. godine, na adresu: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Središnji prijavni ured, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb ili spu@azvo.hr .

Ostale potrebne dokumente potrebno je poslati Središnjemu prijavnom uredu najkasnije do 10. rujna 2010. Napominjemo da su kandidati koji su srednje obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske, dužni završnu svjedodžbu predati na priznavanje Odjelu za priznavanje inozemnih obrazovanih kvalifikacija Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. dok je Središnjemu prijavnom uredu potrebno dostaviti priznatu svjedodžbu ili potvrdu da je svjedodžba predana na priznavanje.
Za detaljne informacije o samome postupku prijave ispita državne mature i studijskih programa, molimo pročitajte brošuru koja se može pronadi poveznici https://admin.postanistudent.hr/Docs/brosura.pdf .

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju