preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 2275
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
"O hrvatskoj tradicijskoj glazbi Međimurja i oko nje".
Autor: Željka Korent Hozmec, 23. 10. 2014.

Dana 06. listopada 2014., učenici 3.d razreda u sklopu predmeta film i fotografija posjetili  su galeriju Scheier koja  ugošćuje izložbu "O hrvatskoj tradicijskoj glazbi Međimurja i oko nje". Autorice izložbe su etnologinja Lidija Bajuk i etnomuzikologinja Irena Miholić , a izložba donosi plakate o nematerijalnim dobrima Republike Hrvatske na Unescovoj listi i nematerijalnim dobrima Međimurske županije u Registru Ministarstva kulture Republike Hrvatske, kao i plakate o značajnim glazbenicima i glazbenim stilovima, o tradicijskim plesovima i glazbalima kao i značajnije publikacije o međimurskoj tradicijskom glazbi te autentična ili rekonstruirana tradicijska glazbala.


No,  moramo reći  da je ova  izložba samo mali dio prikupljene građe o međimurskoj tradicijskoj glazbi. Glavnina se nalazi na www.mtradicional.com koji predstavlja virtualni Muzej tradicijske glazbe Međimurja i to  na hrvatskom i engleskom jeziku, te nadopunjuje ovu fizičku brojnim glazbenim primjerima i napjevima, pjesničkim motivima, etnomuzikološkim zapisima, informacijama o zapisivačima, skladateljima, izvođačima tradicijske glazbe, plesnoj tradiciji i glazbalima.

 

Izložba koja traje do 25. listopada obuhvatit će predavanja i radionice "Zlatna grana" i "Međimurska tradicijska glazbala".

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju