preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
GSC-Mobility2020

Energetska obnova

Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 57
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Čitaj mi!
Autor: Željka Korent Hozmec, 17. 3. 2014.

U povodu Europske godine čitanja naglas, koju je proglasila Europska organizacija za promicanje čitanja EU READ, pokrenuta je nacionalna kampanja "Čitaj mi!", s ciljem isticanja važnosti čitanja naglas u razvijanju čitalačkih navika i vještina djece.


        Hrvatska istraživanja pokazuju kako se djeci nedovoljno čita te kako to negativno djeluje na njihov uspješan i pravilan razvoj. I naša se škola uključila u kampanju. Čitanjem naglas  družimo se s  učenicima 4. razreda I. osnovne škole Čakovec te s djecom iz vrtića Bambi.

Druženje čitanjem otvorili smo  7. ožujka čitanjem priče Zaljubljen do ušiju Mire Gavrana, u čemu su sudjelovali učenici 1. i  4. razreda naše škole (Tena Škvorc, 4.c; Simona Srnec, 4.c;  Matej Veriga, 1.c;  Stela Levačić-Bel, 1.c), a pripremala ih je prof. Emilija Kovač. Nakon pročitane priče učenici su  sudjelovali u igri stvaranja riječi. Najrječitija grupa nagrađena je  pohvalnicom koju su kreirali naši učenici. Sat čitanja završio je pisanjem i ćitanjem pisma simpatiji.

Bilo je tu svakakvih rješenja, no nekako mi je jedan najviše ostala u sjećanju sljedeća definicija ljubavi:„Za mene je ljubav kad dečko i cura idu u šoping, a da dečko ne sjedi na klupi“.

Nasmijali smo se, družili i igrali, te smo, kako bismo još više razveselili mališane, za njih pripremili fine domske klipiće. Druženje je završeno zajedničkim slikanjem i dogovorom za novi susret s našim malim prijateljima.

Trenutno se pripremamo za drugi susret, koji smo nazvali Nacrtaj svoju priču, a održatće se  26. ožujka u prostoru I. osnovne škole. Tom prigodom čitati priče Dubravke Ugrešić i crtati na njima ponuđene teme.

Tijekom travnja čitamo, pjevamo i družimo se s mališanima iz dječeg vrtića, o čemu ćemo vas izvijestiti

 

Manuela Palfi, 4.d

 

Fotografija

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju