preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
GSC-Mobility2020

Energetska obnova

Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 14129
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SLIKE S IZLOŽBE
Autor: Željka Korent Hozmec, 7. 6. 2013.

          Učenici 3b,c i d razreda GŠČ posjetili su 28. 5. izložbu Pabla Picassa u Klovićevim dvorima te Josipa Vanište u MSU u Zagrebu.

Donosimo niz učeničkih impresija.


Izložena su djela iz Picassove osobne zbirke koja nisu namijenjena prodaji, koja je spremao i čuvao kao osobnu kolekciju. Zanimljivo je u njegovom stvaranju što na platno prenosi osjećaje i zbivanja iz privatnog života. Svaku osobu slika na jedinstven način, označava je posebnom bojom, ovisno o periodu u kojem je djelo nastalo. (Lucija Medvidović)

 

Iznenadio me način prezentacije radova: kao da smo „čitali“ njegov dnevnik. Svaka slika za sebe predstavlja neki događaj iz života što ga je prenio na platno. Poseban je u odabiru boja i metaforičnom prikazivanju detalja. (Tena Škvorc)

 

Posebno mi se sviđaju njegove „obojene“ faze. I depresivna, plava faza i zaljubljiva ružičasta jednako su fascinantne. (Sarah Logožar)

 

Ne bih mogla izdvojiti neki posebni trenutak koji mi je bio „ono nešto“. Sve me zadivilo, osobito njegova zaigranost. (Elena Ivaci)

 

Picasso me naućio da se život sastoji od različitih faza kroz koje moramo proći da bismo izgradili svoji jedinstvenost. (Filip Vajda)

 

Nov je, svjež i nezaboravan još uvijek. Očarao me, osobito portretom Dore Maar. Dora, oh Dora! Divna, uplakana Dora Maar. Uz bok joj je i portret Marie Teresse, također divne, otmjene dame. Ona je naslikana blagim tonalitetima pastelnih boja… no ona svojom nježnošću nije uspjela doći do fascinacije snagom Dore, njenog uzavrelog temperamenta, snage, ali i tuge. (Marta Matušin)

 

Picassov portret Dore Maar najviše me se dojmio, i to na prvi pogled. Ima nešto tužno u njenim očima, osjeća se neka tjeskoba. Sredinom njena lica prolazi zelena crta, čime se ističe njena tuga. Picasso me poučio da sve treba poštovati, da se nikad ne odustaje, ni kad je najteže… Samo na taj način može se ostvariti cilj… i postati Pablo Picasso. (Mia Capek)

 

Picasso i ja nemamo ništa zajedničkog. Možda jedno dana, kad budem starija i ozbiljnija, shvatim njegova djela. Želim shvatiti što je to tako fantastično u njima i zašto je tako poznat. (Viktorija Jurčec)

 

Picasso je izgradio svoj osobni stil koji nepogrešivo prepoznajemo. Svojom ekstravagancijom upisao se u besmrtnike. Mene je poučio da trebamo graditi svoju osobnost: svi smo mi drugačiji i posebni. (Rosana Sever)

 

Mogu biti vrlo zahvalna što sam dobila priliku vidjeti njegove umjetnine i čuti njegovu životnu priču. Jedna njegova slika posebno me se dojmila – slika iz njegove plave faze. Nisam upamtila naziv, ali se sjećam da je naslikana nakon smrti prijatelja. Na njoj je Picasso izrekao svoju tugu i sve negativne osjećaje u toj tjeskobnoj situaciji. (Valentina Ester Bojanović)

 

Sitni pijesak umjetnosti ulazi mi u nosnice. Udahnem ga. Njegovi dodiri su mi veoma poznati. Osjetim ih tako modre, ružičaste, kubističke. Picasso piše krvlju: uzavrelom krvlju zakuhalom od svježe zaljubljenosti. (Lidija Balog)

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju