preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
GSC-Mobility2020

Energetska obnova

Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 61
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
IGRAČ 2013.
Autor: Željka Korent Hozmec, 23. 4. 2013.

U Graditeljskoj školi Čakovec  od 19.  do 20 .travnja održana je 6. nacionalna izložba- natjecanje najboljih maturalnih radova u sektoru graditeljstva i geodezije. Organizatori Hrvatska zajednica tehničke kulture, Udruga inovatora Hrvatske, Međimurska udruga inovatora  i Graditeljska škola Čakovec-pružili su priliku mladim graditeljima da u svojim samostalno izrađenim maturalnim radovima iznjedre ostvarenja koja će se odlikovati kreativnošću i inovativnošću.

Izložba - natjecanje održano je pod pokroviteljstvom  Ministarstva rada i poduzetništva , Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Međimurske županije i Grada Čakovca.


Iako je maturalne radove  na izložbi predstavilo samo šest škola iz Republike Hrvatske, ti radovi svojom kvalitetom potvrđuju da su maturanti spremni za samostalna i kreativna rješavanja  zadanih tema.

Nakon prijave sudionika i izlaganja panoa s natjecateljskim radovima održan je stručni skup na kojem su stručna predavanja održali mr.sc. Zvonko Pađan, dipl.ing.arh., dr.sc. Marin Miletić,dipl.ing. biol. i  Gordana Paškvan Budiselić,dipl.ing. arh.

 U sklopu programa otvaranja dodijelila su se priznanja i nagrade najboljim sudionicima izložbe- natjecanja. O najboljima na natjecanju IGRAČ 2013. odlučivalo je ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Nevenka Vuković - Varga, arhitektica,  predsjednica ocjenjivačkog povjerenstva, arhitekt Dragomir Sutlar i arhitektica  Jadranka Grgan Makovec, koje je o najboljima odlučilo poslije osobnog predstavljanja radova samih učenika.

Na treće mjesto plasirao se  Stjepan Grabušić iz Srednje škole Bedekovčina s mentoricom Sanjom Markuš, dipl.ing.arh., srebrni je Ilija Vabec iz Graditeljske škole Čakovec s mentoricom Darinkom Kalšan,dipl.ing.arh., dok je najboljim radom ocijenjen rad Mihaela Bosankića iz Graditeljske tehničke škole Zagreb s mentoricom Majom Bagarić, dipl.ing.arh.

Druženje maturanata, njihovih mentora i gostiju završilo je posjetom tvrtki Tehnix koja se bavi proizvodnjom strojeva za  pročišćavanje voda i reciklažu otpada.

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju