preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1956
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a
Autor: Željka Korent Hozmec, 6. 12. 2010.

        Prvog dana u mjesecu prosincu različitim aktivnostima obilježava se Svjetski dan borbe protiv AIDS-a s ciljem podizanja svijesti javnosti o HIV/AIDS-u, pokazivanja solidarnosti prema oboljelima, utjecanja na smanjenje stigme i diskriminacije i skretanja pozornosti na opasnosti koje donosi rizično ponašanje. Javnost se podsjeća na HIV/AIDS-a i na  sve ljude širom svijeta koji boluju od te bolesti.


I naša škola uključila se u ovu akciju i obilježila Svjetski dan borbe protiv AIDS-a s više aktivnosti.

            Toga su dana učenice – vršnjačke edukatorice Udruge Zora – učenicima naše škole dijelile letke i bedževe s crvenom vrpcom, simbolom koji je nastao 1991. kao odgovor na stigmu, diskriminaciju HIV+ osoba, ali i brzo širenje bolesti. Nošenjem crvene vrpce izražavamo toleranciju i solidarnost prema svim oboljelima koji su vrlo često i diskriminirani.

            Povodom toga dana su svi učenici drugih, trećih i četvrtih razreda na satima razrednog odjela mogli nešto više saznati o  ovoj bolesti i njezinom širenju,  a i  gledali su edukativni film Udruge Zora pod nazivom „Ti & ja – educirajmo se zajedno“. Film govori o spolno reproduktivnom zdravlju i spolno prenosivim bolestima te mitovima u koje mladi vjeruju i zbog toga, često i ne znajući,  sebe i druge dovode u opasne situacije.

            U školskoj knjižnici postavljena je prigodna izložba s pisanim materijalima i stručnom literaturom, koja govori o ovoj opakoj i smrtonosnoj bolesti.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju