preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 2270
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
TISKANA TREĆA KNJIGA PROF. ALEKSEJA MILINOVIĆA (veljača 2008.)
Autor: Suzana Šestan, 8. 3. 2008.

O Michelangelovom geniju kroz dvije drame

Nakon opsežnih priprema iz tiska je zašla treća knjiga profesora Alekseja Milinovića, odgajatelja u našem učeničkome domu, pod naslovom Tajna firentinskoga podruma Michelangela Buonarrotija.


 Djelo je u autorovoj maniri napisano na temelju autentičnih povijesnih događaja i dokumenata kao i nekih recentnih povijesnih otkrića vezanih uz ovog slavnog talijanskoga kipara, slikara i arhitekta u posljednjih pet – šest godina. Knjiga ima gotovo tri stotine stranica u dva zasebna dijela – dvije odvojene drame. U prvom dijelu, odnosno drami, pod naslovom Tajna firentinskoga podruma Michelangela Buonarrotija radnjase odvija posljednjih dana druge Firentinske Republike sredinom 1530. godine u Firenci. U drugom dijelu pod naslovom Anatomija ljudskog genija govori se pak o događajima u nama zemljopisno nešto bližoj Chioggi na obali Jadranskog mora 2004. godine. Knjiga u cjelini, iz više posve različitih perspektiva, progovara o nesumnjivo najvećem geniju ljudskog roda – Michelangelu Buonarrotiju. Tajna firentinskoga podruma Michelangela Buonarrotija tiskana je u tiskari Letis u Pretetincu u mekanom broširanom i tvrdom šivanom izdanju u nakladi od 1200 primjeraka. Urednica i lektorica je prof. hrvatskog jezika i književnosti Svjetlana Šuman koja je također djelatnica Graditeljske škole Čakovec.Kako doznajemo, dogovorene su i prve dvije promocije. Prva bi trebala biti u Prelogu 11. travnja, a druga u Čakovcu u Knjižnici i čitaonici „Nikola Zrinski“ do konca istog mjeseca. Knjiga se već nalazi u prodaji, a više informacija o djelu i samoj temi može se dobiti na e – mail adresi aleksej.milinovic1@ck.htnet.hr      
 
Na slici: prednje korice povijesne drame Tajna firentinskoga podruma Michelangela Buonarrotija prof. Alekseja Milinovića.


Izvor: Aleksej Milinović


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju