preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8366
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Poziv roditeljima i skrbnicima djece na edukaciju o problematici seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece
Autor: Romina Fic, 3. 5. 2024.

Poštovani roditelji,

Ženska soba, organizacija specijalizirana za rad s osobama koje su preživjele seksualno nasilje u okviru koje djeluje Centar za žrtve seksualnog nasilja provest će seriju od tri edukacije namijenjene roditeljima i skrbnicima djece.  Svrha radionica je upoznavanja s problemom seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, oblicima i načinima podrške djeci koja su preživjela takve oblike nasilja, ali i podrške roditeljima i skrbnicima u razvoju znanja i vještina potrebnih da podrže djecu. 


. Ciklus od tri edukacije predviđa obrade tema usmjerenih na osvještavanje i podizanje razine znanja roditelja i skrbnika o problemu seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece, podršku roditeljima čija su djeca preživjela seksualno zlostavljanje, način komunikacije i podrške djetetu, psihoedukacija roditelja o utjecaju traume na život djeteta, ali i obitelji, te nužnost specijalizirane podrške.

Edukacije su besplatne, održavat će se putem Zoom platforme, a vrijeme održavanja je prilagođeno radnim obavezama roditelja i skrbnika (16:30 – 18:30).

Možete se prijaviti za sudjelovanje na sljedećim radionicama:

Seksualno zlostavljanje djece (Uvod u problematiku; Pravna perspektiva), dr. sc. Maja Mamula, psihologinja, Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur. – 13. svibnja 2024. godine.

Uloga roditelja u pružanju podrške djeci (Prva reakcija na povjeravanje djece o preživljenom nasilju; Kako razgovarati s djetetom o problemu seksualnog zlostavljanja i preživljenom nasilju), Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur., Hana Hrpka, psihologinja (hrabri telefon) – 17. svibnja 2024. godine.

Utjecaj traume djeteta na nezlostavljajuće roditelje, Izv. prof. dr. sc. Goran Arbanas, psihijatar (Klinika za psihijatriju Vrapče) – 20. svibnja 2024. godine.

Pozivamo Vas da se prijavite na edukaciju putem obrasca https://forms.gle/V7wUBigC1ZGDJQ8L9 najkasnije do 12. svibnja 2024. godine, kako biste na vrijeme zaprimili na e-mail poveznicu za pristup edukaciji.

Više o programima koje provodi Ženska soba možete naći na web stranici https://zenskasoba.hr/podrucja/prevencija/.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju