preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8366
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2022. godini
Autor: Romina Fic, 14. 2. 2024.

U utorak, 23. veljače u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec svečano je otvorena Godišnja izložba nominacija i nagrađenih radova i ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2022. godini. Otvorenju izložbe nazočili su  predsjednica Udruženja arhitekata Međimurja Marija Dekar, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i prostorno uređenje Grada Čakovca Ninoslav  Šipoš,  predsjednik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije Tibor Vegh, član Udruženja hrvatskih arhitekata Frano Petar Zovko, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, članovi Udruženja arhitekata Međimurja te nastavnici i učenici Graditeljske škole Čakovec.


Izložbu su organizirali članovi Udruženja hrvatskih arhitekata, putujućeg je karaktera, a postav izložbe sastoji se od 67 radova (58 ostvarenja i 9 publicističkih i nakladničkih radova). Među izloženim radovima su i oni radovi koji su po mišljenju ocjenjivačkog suda bili najbolji u 2022. godini u pojedinim kategorijama. Nagrade se dodjeljuju svake godine, a nazvane su prema velikanima hrvatske arhitekture.

Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Vanja Rister (predsjednik), Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Iva Letilović, Dinko Peračić, Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

Tako je  nagrada Viktor Kovačić za životno djelo dodijeljena Nikoli Bušiću.

Nagrada Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva dodijeljena je Davoru Bušnji za Jašionicu u Zagrebu.

Nagrada Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture dodijeljena je  Nikoli Fabijaniću za kuću u Pećini.

Nagradu Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja dobio je Emil Jurcan  za Malo rimsko kazalište u Puli.

Nagradu Neven Šegvić za publicistički, kritički, znanstveno – istraživački i teorijski rad na području arhitekture dobili su Ana Dana Beroš, Tamara Bjažić Klarin ,Vedran Duplančić, Sabina Sabljić, i Nikola Škarić za dokumentarni serijal Čovjek i prostor.

Izložba će ostati otvorena do 25. veljače, a svi zainteresirani je mogu razgledati radnim danom od 10,00 do 18,00 sati.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju