preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8369
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Stručni skup za nastavnike
Autor: Romina Fic, 8. 12. 2023.

U četvrtak, 7. prosinca 2023. godine u predvorju naše sportske dvorane održan je Stručni skup za nastavnike koji rade s učenicima romske nacionalne manjine. Organizator skupa bila je ASOO - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a predavanje i radionicu održao je doc. dr. sc. Goran Lapat.  Cilj ove edukacije je upoznati sudionike s metodama rada suradničkog učenja radi postizanja veće motivacije za učenje kod učenika, kao i s literaturom za korištenje metode suradničkog učenja.


U okviru ove radionice nastavnici su stekli činjenična i praktična znanja o: tome kako motivirati  učenika za sudjelovanje u nastavnom procesu i stjecanju novih znanja i vještina, kako primjenjivati  različite tipove radionica razvijenih za razvoj suradničkog učenja kao modela motiviranja učenika za postizanje većeg uspjeha kod stjecanja znanja, kako poučavati o temeljnim vrijednostima radi uvažavanja potreba učenika, kako upotrebljavati metode suradničkog učenja radi prevencije ranog napuštanja školovanja kojima se promiče razvoj i širenje uključivih metoda poučavanja te kako prepoznati metode suradničkog učenja kao oslonce za sudjelovanje i aktivno uključivanje romskih učenika, zajedno sa svim ostalim učenicima, u svim obrazovnim aktivnostima i procesima.

Skup su nazočili nastavnici iz naše škole te učitelji iz osnovnih škola koji rade s učenicima romske nacionalne manjine.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju