preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8381
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tribina povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama
Autor: Romina Fic, 29. 11. 2023.

Svake se godine 25. studenog diljem svijeta obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na tragično ubojstvo sestara Mirabel u Dominikanskoj Republici. I Međimurska županija uključila se u obilježavanje pa je tako održan sastanak s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Višnjom Ljubičić s kojom su na temu efikasne zaštite žena i njihovih prava razgovarali zamjenik župana Josip Grivec te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač i pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Maja Odrčić Mikulić.


Isto tako domaćini su pravobraniteljicu upoznali sa svim aktivnostima koje se provode vezanu uz zaštitu žena. Nakon sastanka sjedište obilježavanja postala je Riznica Međimurja održana tribina u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije, čija je predsjednica Marija Prekupec pozdravila sudionike i posjetitelje tribine, istaknuvši važnost aktualiziranja pitanja zaštite žena od svih oblika nasilja. Raspravu o navedenoj temi moderirala je novinarka Snježana Zorković , a u nojoj su sudjelovali ravnateljica čakovečke ispostave Hrvatskog zavoda za socijalni rad Alenka Bilić, predstojnica Obiteljskog centra Čakovec Lidija Vinković, Martina Šebrek iz Sigurne kuće te Mladen Zadravec iz Policijske uprave međimurske. U raspravu se uključila i dr. Diana Uvodić Đurić, specijalistica Djelatnosti mentalnog zdravlja, prevencije i izvanbolničkog liječenja ovisnosti pri Zavodu za javno zdravstvo MŽ.

Budući da se radilo o iznimno ozbiljnoj i teškoj temi, trenuci opuštanja uz glazbu bili su i više nego dobrodošli. Za mali glazbeni predah pobrinuli su se učenici naše škole izvevši nekoliko popularnih skladbi, a  koje je za nastup pripremila profesorica glazbene umjetnosti Martina Jakšić Rodiger. Isto tako za ovu je priliku postavljena izložba keramičkih radova učenika naše škole koju su posjetitelji s oduševljenjem razgledali.

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju