preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8366
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mjesec školskih knjižnica u Graditeljskoj školi Čakovec
Autor: Romina Fic, 2. 11. 2023.

Međunarodni mjesec školskih knjižnica obilježava se tijekom mjeseca listopada. Tradiciju je započela bivša predsjednica Međunarodne udruge školskih knjižničara (International Association of School Librarianship – IASL) Blanche Woolls koja je 1999. godine prvi put obilježila Svjetski dan školskih knjižnica. Budući da su knjižnice imale različite potrebe i zahtjeve za rad s korisnicima, 2008. godine proslava je prerasla u Međunarodni mjesec školskih knjižnica (International School Libray Month – ISLM). Na taj način se sudionicima omogućila još veća fleksibilnost i prilika za što boljom realizacijom projekta. Ovogodišnji Mjesec školskih knjižnica odvijao se pod motom Školska knjižnica: moje sretno mjesto gdje mašta i kreativnost cvjetaju, a naš zaključak bio je kako je osnovno sredstvo za postizanje sreće dobra knjiga.


Stoga smo povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica u Graditeljskoj smo školi proveli akciju poticanja čitanja naslova u slobodno vrijeme pod nazivom „Svaki tjedan, naslov jedan“, a ključnu ulogu u ovoj aktivnosti odigrali su sami učenici koji su se našli u ulozi recenzenata i iz tjedna u tjedan za učenike pisali tzv. mamilice za čitanje. Tako smo preporuke dobili od triju učenica: Anje Rukljač Ivone Sokač i Lane Mržljak Branilović.

Preporuka u prvom tjednu bila je knjiga Sophie Kinsella Zabava tek počinje, iznimno zabavno i duhovito djelo, a ova knjiga ujedno je i bila „odgovor” učenice Anje Rukljač na prvi zadatak u Mrežinom čitateljskom izazovu.

Drugi tjedan „družili” smo se s Katharinom McGee i njezinim „futurističkim” romanom Tisućiti kat. I s ovom smo se knjigom već ranije susreli u Nacionalnom projektu za poticanje čitanja i promicanja kulture čitanja Čitanjem do zvijezda.