preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8361
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Suradnja učenika Graditeljske škole Čakovec i Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u zajedničkom spoznavanju različitosti i prijateljstvu
Autor: Suzana Šestan, 25. 10. 2023.

U okviru provedbe programa pod nazivom SUGFEST – Senzorički ugođen glazbeni festival, odabrani učenici Graditeljske škole Čakovec (odjel Likovne umjetnosti i dizajna,  smjer Keramički dizajn, razredni odjel 4.c) započeli su suradnju s polaznicima Centra za odgoj i obrazovanja Čakovec.

Kroz inkluzivne radionice polaznici Centra za odgoj i obrazovanja Čakovec će zajednički s učenicima  Graditeljske škole Čakovec stvarati glinene volumene i oblike koji će stvarati zvuk, a kojima će se kao publika uključiti u koncert rock i elektroničke glazbe planiran za proljeće 2024. godine u podružnici Oblikovne likovne radionice Plemenitaš u Grabrovniku 139, Štrigova.


Održat  će se ukupno 5 radionica pod stručnim vodstvom obiju ustanova, putem kojih će se sudionici uvesti u sadržaje glazbenih zvukova, inkluzivnim povezivanjem i spoznavanjem različitosti u ostvarivanju zajedničkog rada, stvaralaštva, prijateljstva i uživanja u festivalu.

Osnovna je svrha programa SUGFEST uspostaviti inovativni model dostupnosti koncerata/festivala rock i elektroničke glazbe za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i disfunkcijom senzoričke integracije temeljen na hibridnim umjetničkim praksama, univerzalnom/senzoričkom dizajnu i poticanju inkluzije s djecom/mladima urednog razvoja u konzumiranju specifičnih kulturnih sadržaja.

Program SUGFEST u partnerstvu provode udruga SVIMA (www.svima.hr), Oblikovna likovna radionica Plemenitaš (www.olr-plemenitas.hr) i Udruga „Multimedijalist“ (www.radio808.com), a sufinancira ga Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske na temelju rezultata Javnog poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj u 2023. godini.

fotogalerija radova

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju