preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8369
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Hvalevrijedan doprinos učenika Graditeljske škole prevenciji u cestovnom prometu
Autor: Suzana Šestan, 27. 9. 2023.

Učenici Luka Varga, Nika Srnec, Lea Lehkec i Lovro Blažon na teme "Četiri ubojice u prometu" izradili su prepoznatljive i edukativne video sadržaje

U sklopu brojnih preventivnih aktivnosti s ciljem podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu Policijska uprava međimurska i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, proveli su i projekt "Četiri ubojice u prometu" u koji su bili uključeni učenici Graditeljske škole Čakovec sa svojim mentorom.


Imajući u vidu svoju preventivnu i edukativnu ulogu, Ministarstvo unutarnjih poslova u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske nositelj je raznih aktivnosti kojima se građane podsjeća na četiri glavne ubojice u prometu: prekoračenje brzine, konzumaciju alkohola, nekorištenje pojasa (i nepropisno vezanje auto sjedalice) te korištenje mobitela u vožnji, ali ukazuje i na činjenicu da policija u prometu nema samo restriktivnu i represivnu, već proaktivnu i partnersku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa.

Cilj je ovakvim preventivnim aktivnostima smanjiti glavne uzročnike prometnih nesreća u kojima ljudi pogibaju, bivaju ozlijeđeni ili pak nastaju velike materijalne štete te pritom probuditi svijest o svim opasnostima prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu.  

U sklopu spomenutih aktivnosti marljivi i inovativni učenici Graditeljske škole Čakovec Luka Varga, Nika Srnec, Lea Lehkec i Lovro Blažon na teme „Četiri ubojice u prometu“ izradili su prepoznatljive i edukativne video sadržaje koji su ovih dana emitirani na video zidovima diljem Međimurske županije. Za svoje video uratke učenici su primili prigodne poklone i pohvalnice. Radove učenika mentorirao je  nastavnik Ivan Čondor, mag. inf., a podršku u radu i provedbi projekta dao je ravnatelj škole Damir Srnec, mag. inf.

Tekst je preuzeti s: https://medjimurska-policija.gov.hr/vijesti/hvale-vrijedan-doprinos-ucenika-graditeljske-skole-prevenciji-u-cestovnom-prometu/23342

Radove učenika možete pogledati na YouTubeu:

https://youtu.be/dtaFE9A-NDA

https://youtu.be/6yBsf5K2Uek

https://youtu.be/7uB0JQwq05g

https://youtu.be/_XAkUH8Pml8Izvor: PU međimurska


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju