preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1904
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SVEČANOST GLINE
Autor: Željka Korent Hozmec, 28. 10. 2010.

Svečanost gline je velika javna, umjetničko-edukativno-humanitarna radionica koja se, zahvaljujući Hrvatskom društvu likovnih umjetnika – HDLU, održala u subotu 16. listopada 2010. godine ispred i oko Meštrovićevog paviljona na trgu Žrtava fašizma u Zagrebu. 


 Cilj ove radionice je bio kreativno druženje umjetnika, studenata likovnih akademija i umjetničkih škola, djece i građanstva sa sljedećim programom:

  • modeliranje u svježoj glini i oslikavanje
  • glaziranje i oslikavanje prethodno ispečenih glinenih uradaka
  • raku paljenje u većem broju peći na licu mjesta
  • uključivanje građana u kreativni proces, uz edukciju o osnovama rada s glinom  

                                  

         Građani su mogli, uz minimalni trošak, kupiti već pečeni glineni predmet te ga, uz instruktivnu pomoć umjetnika, oslikati, ispeći u raku peći i za samo nekoliko sati kreativnog druženja biti suautori i vlasnici vlastitog unikatnog djela.  Sva izrađena djela su se odmah prodavala, a prihod je išao u korist Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke „SVE ZA NJU“ te Fonda za pomoć oboljelim likovnim umjetnicima.

Naša Graditeljska škola se također odazvala, a predstavljali su je naši profesori Darija Juras i Petar Križnar te učenice 3. c razreda: Nina i Nevenka Kamenić, Martina Hošnjak, Jelena Barić, Ana Halaček i Dajana Šimunić.

Učenice su živahno oslikavale pečene glinene posude, koje su nakon pečenja u raku peći išle na aukciju, kako bi i naša škola doprinijela humanitarnoj akciji.

Profesori su budno pratili tijek pečenja  u raku peći, koju smo za tu svrhu sami dovezli iz naše škole, te time povećali broj pečenih glinenih predmeta, a koje je nestrpljivo iščekivala  znatiželjna publika.

 

fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju