preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8364
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
IZVANUČIONIČKA NASTAVA - ZADAR I BIOGRAD NA MORU
Autor: Suzana Šestan, 5. 6. 2023.

Učenici 2.a i 2.b razreda, zajedno sa svojim razrednicama Lanom Haramija i Emom Hrešć te pratiteljicama Tatjanom Vadas i Đurđom Plavljanić, 26. i 27. svibnja 2023. g. bili su na dvodnevnoj stručnoj ekskurziji.

Na put prema Zadru krenuli smo u 7 sati uz vodstvo turističkog vodiča.

Prvo odredište bilo je gradilište u Zadru na kojem je u tijeku izgradnja Stambene građevine, a domaćin i izvođač na gradilištu bila je Izgradnja d.o.o. Domašinec.

Uz pratnju i objašnjenje voditelja građenja Nikole Kolarića te nadzornog inženjera Željka Čirjaka upoznali smo se s objektom izvana i iznutra. Stambeni objekt sadrži 4 etaže s 48 stanova, a ispod cijelog objekta nalazi se podzemna garaža s parkirnim mjestima i ostava. Zgrada je građena po principu niskoenergetske gradnje. Nakon obilaska gradilišta uputili smo se prema restoranu u kojem nam je domaćin organizirao ručak. Kasnije smo se smjestili u hotel Donat u kojem je bilo organizirano noćenje te krenuli u obilazak grada.  


Uz pomoć turističkog vodiča doznali smo nešto više o najpoznatijim turističkim atrakcijama – instalacijama Pozdrav Suncu i Morskim orguljama koje je projektirao poznati arhitekt Nikola Bašić. Također, upoznali smo se i s Crkvom sv. Donata, Katedralom sv. Stošije sa zvonikom, samostanom benediktinki iz 11. st. s Crkvom sv. Marije, zgradom gradske straže i drugim gradskim znamenitostima. Na kraju obilaska grada stigli smo do Narodnoga trga te je slijedilo vrijeme za aktivnosti po izboru. Po povratku u hotel čekala nas je večera i druženje.

Sljedećega dana u 9 sati, nakon doručka, krenuli smo prema Biogradu na Moru. Posjetili smo temtski Fun park Biograd – Dalmaland. Naš cilj bio je drugi dio parka – gradilište vodenoga parka. Vidjeli smo završne radove, tobogane i bazene spremne za punjenje. Navedeni dio parka bit će za mjesec dana otvoren za posjetitelje. Nakon toga vratili smo se u prvi dio gdje smo isprobali atrakcije: vodopad Atlantis, vlak Big Blue, najadrenalinskiju spravu Tornado i horor-kuću, uz snimanje ekipe HRT-a. Saznali smo i da je predviđena gradnja trećeg dijela Dalmalanda. Parkom nas je vodio tehnički direktor investitora Ante Polegubić.

Projektant drugog dijela parka je A2Z d.o.o. Čakovec, a obilazak Dalmalanda omogućili su nam inženjeri Anja Zanjko dipl. ing. arh. i Ivica Zanjko dipl. ing. građ. koji su zaduženi i za nadzor.

Nakon obilaska krenuli smo prema Biogradu na Moru gdje smo mogli ručati, prošetati rivom i okupati se. U 15 sati krenuli smo prema Čakovcu, a sretno smo stigli u predviđeno vrijeme, oko 20 sati.

Upoznavanje s načinima gradnje, arhitekturom i graditeljskim  nasljeđem   budući da se školujemo u programima za građevinske i arhitektonske tehničare, svakako ćemo koristiti u našem daljnjem školovanju. 

foto galerija - poveznicaIzvor: Manda Cimerman, Dora Đurišević


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju