preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8364
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
WorldSkills Croatia 2023.
Autor: Suzana Šestan, 18. 5. 2023.

Državno natjecanje učenika strukovnih zanimanja WorldSkills Croatia 2023. održalo se od 10. do 12. svibnja 2023. godine na prostorima Zagrebačkog velesajma, tijekom čega je ukupno nastupilo 405 učenika iz Republike Hrvatske u 46 natjecateljskih disciplina. Nakon izlučnih međužupanijskih natjecanja, na državnu razinu plasiralo se osam učenika i šest mentora Graditeljske škole Čakovec. Od šest natjecateljskih disciplina u kojima su sudjelovali (Arhitektonske tehnologije, Graditeljska tehnologija, Suha gradnja, Keramičarstvo i oblaganje, Zidarstvo, Geodezija) učenici su osvojili tri bronce: Rajan Šartaj (4.a, mentorica Ljiljana Tepavac Kocijan u disciplini Graditeljska tehnologija), Mateo Oršoš i Dario Horvat (3.e, mentor Zdravko Kolarić u disciplini Suha gradnja) te Lovro Trstenjak (3.f, mentor Nenad Horvat u disciplini Keramičarstvo i oblaganje).

Osim njih, Graditeljsku školu Čakovec predstavljali su još i učenik Hari Hadžić (4.a, mentorica Tatjana Vadas u disciplini Arhitektonske tehnologije), učenica Klara Petković (4.b, mentor Željko Kontak u disciplini Geodezija) te Edi Horvat (2.h) i Nino Horvat (3.h) pod mentorstvom strukovnog učitelja Zdravka Kolarića u disciplini Zidarstvo.

Također, u sklopu smotri učeničkih radova, u sektoru Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije, učenici škole Petar Krešimir Rukavina i Kristijan Bobovec (3.b razredni odjel, smjer web dizajner) pod mentorstvom profesorice Suzane Šestan ostvarili su 2. mjesto.


Graditeljska škola Čakovec ove je godine ujedno bila i škola domaćin u dvije natjecateljske discipline, Arhitektonske tehnologije i Suha gradnja. Uz planiranje, organizaciju i provedbu natjecanja, domaćinstvo podrazumijeva i osmišljavanje aktivnosti, takozvane Isprobaj svoju vještinu, prilikom čega se u prostorima natjecateljske discipline posjetiteljima i javnosti prezentiraju specifične vještine u kojima se svatko ima prilike okušati. Tako su učenice 3.a razrednog odjela (obrazovni program arhitektonski tehničar) Ana-Marija Mislović i Sara Mesarić uz mentorstvo nastavnika Ilije Vabeca znatiželjnike upoznavale s virtualnom šetnjom kroz 3D vizualizaciju obiteljske kuće, dok su u prostorima natjecanja iz Suhe gradnje učenik Jasmin Mihocek (3.e) i Rafael Lajtman (4.a) demonstrirali završnu obradu spojeva gips ploča.

Spomenimo da je čak troje nastavnika Graditeljske škole Čakovec u ovogodišnjem izdanju natjecanja sudjelovalo u svojstvu članova Prosudbenih povjerenstava: profesorica Darinka Kalšan u disciplini Suha gradnja, profesorica Suzana Šestan u disciplini Multimedija te profesor Krunoslav Tkalec u disciplini Stolarstvo.   

Za organizaciju natjecateljskog prostora disciplina kao škola domaćin bili su uključeni nastavnici Đurđa Plavljanić, Petar Križnar i Mario Horvat uz punu podršku ravnatelja Damira Srneca.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima na kvalitetnim pripremama ove godine, kao i svim članovima prosudbenih i organizacijskih povjerenstava za kvalitetan i požrtvovan rad tijekom priprema, ali i za podršku tijekom samog natjecanja. Navedeni uspjeh može biti samo poticaj i motivacija za nadolazeće verzije natjecanja!

fotografije - WSC2023Izvor: Mario Horvat, mag. paed.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju