preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8364
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svečano otvorenje obnovljene sportske dvorane
Autor: Romina Fic, 4. 5. 2023.

Nakon što je prošle godine obnovljeno pročelje sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec, ove godine to je učinjeno s njezinom unutrašnjošću, a za što je utrošeno više od 170 tisuća eura, od čega je Međimurska županija snosila veći dio, a iznos od 87.994,34 eura (662.993,35 kn) osiguran je putem javnog natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini koji je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta. Sanacijom je bilo obuhvaćeno borilište, svlačionice i sanitarne prostorije koje zauzimaju površinu veću od 1520 kvadratnih metara.


Na svečanosti otvorenja onbovljenog objekta župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kako je ovim projektom još jednom pokazanao i dokazano kako se u Međimurskoj županiji iznimna briga vodi o unaprjeđenju obrazovanja, a to će se raditi i u budućnosti. Zadovoljstvo obnovom izrazio je i ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, rekavši kako je želja svih djelatnika Graditeljske škole bila dobiti moderan i funkcionalan prostor namijenjen široj populaciji, a što je ovom obnovom i realizirano.

Pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić, voditeljica projekta govorila je o izvedenim radovima. Tako su na borilištima u dvorani izbrušeni i lakirani parketi te zamijenjeni oštećeni dijelovi poda, iscrtane su linije košarkaškog, rukometnog, odbojkaškog igrališta, kao i četiriju igrališta za badminton. Obnova se odnosila i na uređenje svlačionica sa sanitarnim prostorijama, a ukupna površina prostora zahvaćenih obnovom bila je veća od 1520 kvadratnih metara.

Svečanosti otvorenja nazočili su izvođači radova – direktorica tvrtke KONTURA d.o.o. Klaudia Korade, direktorica tvrtke BRID d.o.o Darinka Loparić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, ravnateljice Gimnazije Josipa Slavenskog i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec – Sandra Breka-Ovčar i Bosiljka Vinković-Kukolić, županijski pročelnici, djelatnici i učenici škole te drugi uvaženi gosti.

Spomenimo da je ovom prilikom otkrivena skulptura Dječaka, autorsko djelo kipara Tomislava Ostoje, koji je sa svog mjesta ispred sportske dvorane otuđen u svibnju 2013. godine. Dječak je ponovno zauzeo svoju poziciji, zahvaljujući ravnatelju Damiru Srnecu, mag. inf. koji je poduzeo sve korake da se, uz suglasnost autora rada, napravi novi odljev. Reprezentativni i moderno opremljeni sportski prostori te kip Dječaka koji je našao svoj put kući zaista su najljepši poklon Školi za njezin 62. rođendan.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju