preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 9531
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Školski projekt “Kreiraj-inoviraj”
Autor: Romina Fic, 27. 4. 2023.

Svjetski dan kreativnosti i inovativnosti svake se godine obilježava 21. travnja s ciljem podizanja svijest o važnosti inovacija i kreativnosti na cjelokupanj ljudski razvoj. Važnost obilježavanja ovog dana prepoznali su i u Graditeljskoj školi Čakovec, budući da učenici i nastavnici u svakodnevnom odgojno-obrazovnom radu pokazuju visok stupanj kretivnosti. Učenici 3. b razreda u programu medijski tehničar, pod vodstvom profesorice Ljiljane Ille školske knjižničarke Romine Fic, proveli su projekt “Kreiraj-inoviraj”, a u samu provedbu uključila se nekolicina nastavnika i učenika kroz različite projektne aktivnosti.


Provedeno je ukupno šest različitih radionica u kojima su učenici, vođeni svojim nastavnicima, od starih izrađivali nove uoprabne i dekorativne predmete. Zanimanje za sudjelovanje u pojedinim aktivnostima bilo je poprilično, a učenici su se mogli priključiti radu sljedećih radionica: Kintsugi (voditeljica – profesorica Vesna Osojnički), Stare knjige u novom ruhu (voditeljica – knjižničarka Romina Fic), Obučena špajza (voditeljica – profesorica Klaudia Vukman), kreativna video radionica "Najveća nam je želja, čista planeta Zemlja" (voditelj – profesor Ivan Čondor), Tech totem (voditeljica – profesorica Tanja Karas) i Biografija otpada (voditelj – profesor Darko Jezidžić),

Rezultati kreativnog rada učenika i nastavnika bili su fascinantni; tako su stare knjige dobile “novo ruho”, stara i napuknuta keramika ponovno je vraćena u život kintsugi tehnikom, staklenke od džemova i zimnice postale su ukrasni elementi, dijelovi starih računala “ugrađeni” su u tech totem, a projekt je imao i edukativnu ulogu jer su učenici i djelatnici škole mogli nešto više saznati o “biografiji” otpada, kao i o važnosti očuvanja naše planete od daljnjeg onečišćenja. Svi radovi nastali u radionicama izloženi su na zajedničkoj izožbi u holu škole. Radovi su fotografirani i bit će arhivirani u katalogu radova, a kao produkt ovog projekta bit će napravljen kratki video zapis o događaju. Nadamo se da će ovakvih događaja u budućnosti biti više jer nam kreativnosti i ideja ne nedostaje, preostaje nam samo da ih pretočimo u stvarnost.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju