preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 4669
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan srednjoškolaca obilježen u Graditeljskoj školi Čakovec
Autor: Romina Fic, 21. 11. 2022.

Medijski tehničari 3. b razreda, u sklopu nastavnog predmeta Medijski projekti, zajedno s njihovom profesoricom Ljiljanom Ille te školskom knjižničarkom Rominom Fic, 17. studenog 2022. osmislili su i proveli projekt „Mi, srednjoškolci“. Cilj je projekta bio obilježiti Međunarodni dan srednjoškolaca, a tom smo prilikom ostvarili interdisciplinarnu suradnju učenika i nastavnika dviju srednjih škola Međimurske županije - Graditeljske škole Čakovec i Srednje škole Čakovec.


Učenici ČŠČ-a, kao nositelji projekta, uz pomoć učenika Srednje škole Čakovec pripremili vrlo zanimljiv dvosatni program. U tom su vremenu u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole održane brojne aktivnosti, od onih sportskih, izložbenih i glazbenih, pa sve do prezentacija vještina koje su učenici stekli u okviru svojih obrazovnih programa. Tako su učenici u programu dizajner keramike GŠČ-a održali radionicu naziva „Probaj što znam“ u kojoj su prezentirali umijeće oblikovanja gline, a koliko je to zapravo složen i zahtjevan proces mogli su se uvjeriti svi oni koji su se okušali u oblikovanju. Buduće medicinske sestre i tehničari opće njege iz SŠČ-a održali su nam tečaj po nazivom „Osnove prve pomoći“, dok su budući fizioterapeutski tehničari pokazali nekoliko vježbi za održavanje pokretljivosti i vitalnosti te nam dali praktične savjete kako održati „U zdravom tijelu zdravi duh“. Medijski tehničari GŠČ-a pak su prezentirali umijeća svog budućeg poziva, odnosno za sve zainteresirane održali su radionicu stop motion animacije. Naš školski pedagog također se uključio u obilježavanje  i za učenike održao pedagošku radionicu pod nazivom„Tko smo mi“.  Za one sklonije sportu i natjecateljskim aktivnostima organizirani su susreti između dviju škola u stolnom tenisu i šahu te pub kviz. U predvorju dvorane postavljena je i izložba pristiglih učeničkih radova i edukativnih materijala koji su pristigli na natječaj „Patnje mladog srednjoškolca“ u tri kategorije: pisani tekst, ilustracija i pokretne slike, dok su najuspješniji među njima nagrađeni prigodnim nagradama. Atmosfera u predvorju dvorane bila je na vrhuncu, kako i dolikuje danu koji se obilježava, a dodatno ju je „začinio“ školski zbor SŠČ-a izvevši nekoliko poznatih skladbi. Cjelokupni događaj ostat će zabilježen fotografijom, TV reportažom i malom knjižicom, a ovom bismo prilikom zahvalili svima koji su se na bilo koji način uključili u projekt.

Kažu da nam mladima svijet ostaje i mi smo, nakon uspješne realizacije ovog projekta,  uvjereni da ostaje u dobrim rukama.

Katalog_Mi, srednjoškolci

Fotografije

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju