preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1329
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan srednjoškolaca obilježen u Graditeljskoj školi Čakovec
Autor: Romina Fic, 21. 11. 2022.

Medijski tehničari 3. b razreda, u sklopu nastavnog predmeta Medijski projekti i zajedno s njihovom profesoricom Ljiljanom Ille, 17. studenog 2022. osmislili su i proveli projekt „Mi, srednjoškolci“. Cilj je projekta bio obilježiti Međunarodni dan srednjoškolaca, a tom smo prilikom ostvarili interdisciplinarnu suradnju učenika i nastavnika dviju srednjih škola Međimurske županije - Graditeljske škole Čakovec i Srednje škole Čakovec.


Učenici ČŠČ-a, kao nositelji projekta, uz pomoć učenika Srednje škole Čakovec pripremili vrlo zanimljiv dvosatni program. U tom su vremenu u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole održane brojne aktivnosti, od onih sportskih, izložbenih i glazbenih, pa sve do prezentacija vještina koje su učenici stekli u okviru svojih obrazovnih programa. Tako su učenici u programu dizajner keramike GŠČ-a održali radionicu naziva „Probaj što znam“ u kojoj su prezentirali umijeće oblikovanja gline, a koliko je to zapravo složen i zahtjevan proces mogli su se uvjeriti svi oni koji su se okušali u oblikovanju. Buduće medicinske sestre i tehničari opće njege iz SŠČ-a održali su nam tečaj po nazivom „Osnove prve pomoći“, dok su budući fizioterapeutski tehničari pokazali nekoliko vježbi za održavanje pokretljivosti i vitalnosti te nam dali praktične savjete kako održati „U zdravom tijelu zdravi duh“. Medijski tehničari GŠČ-a pak su prezentirali umijeća svog budućeg poziva, odnosno za sve zainteresirane održali su radionicu stop motion animacije. Naš školski pedagog također se uključio u obilježavanje  i za učenike održao pedagošku radionicu pod nazivom„Tko smo mi“.  Za one sklonije sportu i natjecateljskim aktivnostima organizirani su susreti između dviju škola u stolnom tenisu i šahu te pub kviz. U predvorju dvorane postavljena je i izložba pristiglih učeničkih radova i edukativnih materijala koji su pristigli na natječaj „Patnje mladog srednjoškolca“ u tri kategorije: pisani tekst, ilustracija i pokretne slike, dok su najuspješniji među njima nagrađeni prigodnim nagradama. Atmosfera u predvorju dvorane bila je na vrhuncu, kako i dolikuje danu koji se obilježava, a dodatno ju je „začinio“ školski zbor SŠČ-a izvevši nekoliko poznatih skladbi. Cjelokupni događaj ostat će zabilježen fotografijom, TV reportažom i malom knjižicom, a ovom bismo prilikom zahvalili svima koji su se na bilo koji način uključili u projekt.

Kažu da nam mladima svijet ostaje i mi smo, nakon uspješne realizacije ovog projekta,  uvjereni da ostaje u dobrim rukama.

Fotografije

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju