preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 4658
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Predstava „Imamo li izbora?“ u Graditeljskoj školi Čakovec
Autor: Romina Fic, 28. 10. 2022.

U petak, 28. listopada 2022. godine, s početkom u 17,00 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec održat će se predstava forum teatra "Imamo li izbora?".


Predstava "Imamo li izbora?" bavi se višestrukom opresijom koju trpe Romkinje u Hrvatskoj: kao žene u izrazito patrijarhalno ustrojenim zajednicama te kao žrtve rasizma većinske populacije. Priču su u cijelosti kreirale te je izvode mlade Romkinje i Romi iz Međimurja, Zagreba i Slavonskog Broda, okupljeni/e oko Romske organizacije mladih Hrvatske i Centra za kazalište potlačenih - POKAZ, a na osnovu iskustava iz sredina iz kojih dolaze.

Predstava se realizira u formi forum teatra, najpoznatije metoda kazališta potlačenih koje je razvio brazilski dramaturg i dramski pedagog Augusto Boal 1970-ih godina za vrijeme vojne diktature u Brazilu. Takav tip teatra poziva gledateljice i gledatelje da aktivno sudjeluju u raspravi o događajima koje vide na pozornici te potiče da svojim intervencijama utječu na njihov razvoj.

Predstavu organizira Status M kao dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava, a kojeg provodi u partnerstvu s organizacijama Inicijativa mladih za ljudska prava, Europski dom Vukovar, Projekt građanskih prava Sisak i Arterarij.

Projekt 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava je kroz EGP financijski mehanizam podržan sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Fonda za aktivno građanstvo.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju