preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020



 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ



 Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!



Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1329
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha u našoj školi
Autor: Romina Fic, 13. 10. 2022.

 

Dani kruha, odnosno dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, u osnovnim i srednjim školama.

Smisao obilježavanja Dana kruha je prisjetiti se važnosti kruha u svagdanjem životu i zahvaliti Bogu na daru kruha i plodovima zemlje.


I mi smo tako 12. listopada prigodno obilježili nadolazeći Svjetski dan hrane, posvećen borbi protiv gladi u svijetu. U međusmjeni, odnosno u vremenu između jutarnje i poslijepodnevne smjene fra Josip Grubišić iz Župe sv. Nikole u Čakovcu obratio se učenicima i nastavnicima s nekoliko prigodnih riječi te istaknuo kako je kruh simbol života i kako je smisao života u njegovom dijeljenju s drugima. Pozvao je sve nazočne da kruh blaguju u zajedništvu jer je tada on slađi i dragocjeniji. Nakon blagoslova hrane i voća svi smo uživali u finim krušnim proizvodima, a za ovu prigodu postavljena je i izložba plodova zemlje u holu škole.

Cilj ove manifestacije je približavanje blagovanja kruha i narodnih običaja te poučavanje mladih o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage. Danas kada u svijetu postoji veliki broj ljudi koji nemaju dovoljno kruha, važno je da se s poštovanjem odnosimo prema njemu i da cijenimo njegovu vrijednost.

 

Fotografije





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju