preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020



 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ



 Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!



 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 2370
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha u našoj školi
Autor: Romina Fic, 13. 10. 2022.

 

Dani kruha, odnosno dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, u osnovnim i srednjim školama.

Smisao obilježavanja Dana kruha je prisjetiti se važnosti kruha u svagdanjem životu i zahvaliti Bogu na daru kruha i plodovima zemlje.


I mi smo tako 12. listopada prigodno obilježili nadolazeći Svjetski dan hrane, posvećen borbi protiv gladi u svijetu. U međusmjeni, odnosno u vremenu između jutarnje i poslijepodnevne smjene fra Josip Grubišić iz Župe sv. Nikole u Čakovcu obratio se učenicima i nastavnicima s nekoliko prigodnih riječi te istaknuo kako je kruh simbol života i kako je smisao života u njegovom dijeljenju s drugima. Pozvao je sve nazočne da kruh blaguju u zajedništvu jer je tada on slađi i dragocjeniji. Nakon blagoslova hrane i voća svi smo uživali u finim krušnim proizvodima, a za ovu prigodu postavljena je i izložba plodova zemlje u holu škole.

Cilj ove manifestacije je približavanje blagovanja kruha i narodnih običaja te poučavanje mladih o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage. Danas kada u svijetu postoji veliki broj ljudi koji nemaju dovoljno kruha, važno je da se s poštovanjem odnosimo prema njemu i da cijenimo njegovu vrijednost.

 

Fotografije





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju