preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 5085
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Radionice o nenasilju i inkluziji u našoj školi
Autor: Romina Fic, 23. 9. 2022.

S početkom školske godine nastavlja se i niz edukativnih radionica s mladima u Graditeljskoj školi Čakovec na temu nenasilja i inkluzije.

Tako su se ove srijede, 21. 9. 2022.,  s učenicima i učenicama Graditeljske škole provele čak dvije radionice. 


Tijekom interaktivnih aktivnosti koje potiču kritičko razmišljanje i grupnu raspravu, s učenicima se raspravljalo o temama diskriminacije, moći i odnosa, etiketiranja i društvenog isključivanja te ih se pokušalo potaknuti na pronalaženje pristupa i načina za prevenciju pojave bilo kakvog nasilja, bilo u školskoj ili lokalnoj zajednici.

Tijekom radionica s učenicima i učenicama se također radilo na pripremi i organizaciji lokalne intervencije s nizom sportskih događanja koja će u narednom razdoblju obuhvatiti širu školsku zajednicu, a za cilj će imati promociju nenasilja, društvene pravde i inkluzije.

Ove radionice, kao i lokalnu intervenciju, sa stručnim suradnicima i suradnicama Graditeljske škole provodi Organizacija Status M. Status M organizacija je civilnog društva iz Zagreba koja preko 12 godina radi na neformalnoj edukaciji mladih na teme rodne pravde, nenasilja i inkluzije. Specifičnost organizacije je upravo u usmjerenosti na rad s mladićima i njihovo osnaživanje za preuzimanje aktivne uloge u borbi za društvo nenasilja.

Ove radionice provode se prema metodologiji Programa Y - Mladi - Inovativni pristupi prevenciji rodno uvjetovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova mladića i djevojaka kao dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava koji je kroz EGP financijski mehanizam podržan sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Fonda za aktivno građanstvo.

Projekt 4O zajednički provode Status M, Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska, Projekt građanskih prava Sisak, Europski dom Vukovar i ARTERARIJ.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju