preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 5073
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izložba učeničkih radova „Budi muško – njeguj različitosti“ Čakovcu
Autor: Romina Fic, 31. 3. 2022.

Izložba učeničkih radova „Budi muško – njeguj različitosti“ kojom učenici i učenice Graditeljske škole Čakovec progovaraju o različitostima u društvu, etiketiranju, društvenom isključivanju i nasilju bit će postavljena u Učeničkom domu od 30. 3. 2022. pa do 8. 4. 2022. Izložbom će mladi sa širom školskom zajednicom podijeli znanja stečena u trodnevnoj edukaciji te ih informirati o novooformljenom kluba mladih koji će i u nastavku godine raditi na promicanju rodne pravde, nensilja i inkluzije.


Izložba je nastala kao rezultat trodnevne edukacije koja se održavala od 25. do 27. 3. 2022., u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec s učenicima i učenicama Graditeljske škole Čakovec. Tijekom tri dana proveden je niz aktivnosti, igara, igrokaza i grupnih rasprava koje su za cilj imale potaknuti mlade na promišljanje o različitostima u društvu, etiketiranju, društvenom isključivanju i nasilju. Drugog dana održavanja edukacije organizirana je i grupna posjeta Riznici Međimurja gdje su mladi dobili priliku naučiti nešto više o nematerijalnoj međimurskoj baštini, a treći dan je bio rezerviran za kreativnu radionicu izrade plakata.

Ovu trodnevnu edukaciju održala je Organizacija Status M, odnosno edukatori Ivan Goletić, Stipe Nogalo i Tamara Tokić sa stručnom suradnicom iz Učeničkog doma Graditeljske škole, psihologinjom Andrejom Bratinšćak. Status M organizacija je civilnog društva iz Zagreba koja preko 12 godina radi na neformalnoj edukaciji mladih na teme rodne pravde, nenasilja i inkluzije. Specifičnost organizacije je upravo u usmjerenosti na rad s mladićima i njihovo osnaživanje za preuzimanje aktivne uloge u borbi za društvo nenasilja i rodne pravde.

Izložba kao i trodnevna edukacija s mladima održala se kao dio projekta 4O: Otkrivanje, osvještavanje, osnaživanje i organizacija za ljudska prava, koji je financijski podržan sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Fonda za aktivno građanstvo, a zajednički ga provode Status M, Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska, Projekt građanskih prava Sisak, Europski dom Vukovar i ARTERARIJ.

Izložba se može pogledati svaki dan u uredovnom radnom vremenu Doma uz prethodnu najavu voditeljici učeničkog doma.

 

Fotografije

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju