preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 5092
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Najbolji informatičari u Čakovcu od 2. do 8. siječnja 2022. godine
Autor: Romina Fic, 3. 1. 2022.

Graditeljska škola Čakovec suorganizator je 27. zimske škole informatike koja će od 2. do 8. siječnja 2022. godine u Međimurskoj županiji okupiti 40-ak najboljih mladih informatičara iz cijele zemlje, bivše olimpijce i uspješne IT stručnjake. 


Glavni organizator događaja je Hrvatski savez informatičara, suorganizatori udruge Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK), a isti se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture te podršku Međimurske županije, Grada Čakovca i Fakulteta organizacije i informatike (FOI). Organizacijom 27. zimske škole informatike žele se dodatno obrazovati mlade i darovite informatičare osnovnih i srednjih škola iz cijele države, od početnih do naprednih, a nastavnike svih struka osposobiti kako bi lakše uveli informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavu.

Temeljem dosadašnjih rezultata, pravo sudjelovanja na radionicama i predavanjima vrsnih IT stručnjaka i bivših olimpijaca o poučavanju algoritama i programskih jezika ostvarili u najbolji hrvatski mladi informatičari, dok će udruge MIS i MIK organizirati dodatne radionice za zainteresirane učenika kako bi popularizirale IT područje i omogućile što većem broju djece i mladih da sudjeluju u procesu prijenosa znanja i vještina.

Zimska škola informatike bit će provedena uz poštivanje strogih epidemioloških mjera i uz suglasnost Stožera civilne zaštite. Sudionici (učenici i mentori) bit će smješteni u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec, dok će se radionice odvijati u školskim informatičkim učionicama.

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju