preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 4643
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Odlični rezultati učenika Graditeljske škole Čakovec postignuti na državnom natjecanju LIK 2020
Autor: Romina Fic, 16. 12. 2020.

Na državnoj razini natjecanja – izložbi LIK 2020., koje se provodilo u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Graditeljsku školu Čakovec predstavljale su dvije učenice drugih razreda iz područja likovne umjetnosti i dizajna.


Učenica Jonida Lushaj koja se obrazuje u smjeru dizajn unutarnje arhitekture izradila je na zadanu temu „Ljudsko tijelo u umjetnosti” svoj strip pod nazivom „Putovanje umjetnosti” te je njime zauzela prvo mjesto u kategoriji 2B iz područja likovne umjetnosti, povijesti likovne umjetnosti i teorije oblikovanja. Druga učenica Iva Plemenčić iz smjera dizajna keramike na temu „Umjetnost i čovjek” napravila je svoj video pod nazivom „Briga o sebi”. Sam video možete pogledati na:

https://www.youtube.com/watch?v=cupStYZSxBc&feature=youtu.be

 Iva je zauzela zavidno drugo mjesto u kategoriji drugih razreda u 3B kategoriji iz područja likovne i primijenjene umjetnosti i dizajna. Zbog epidemioloških mjera drugi dio državnog natjecanja provodio se 2. prosinca 2020. godine u matičnim školama. U kategoriji 2A naša Jonida pisala je esej na zadanu temu, dok je Iva u kategoriji 3A morala napraviti vizualni rad na računalu. Na samoj državnoj razini sudjelovalo je sveukupno 39 učenika iz čitave Hrvatske. Nakon sudjelovanja u oba zadatka Jonida Lushaj zauzela je peto mjesto, dok je Iva Plemenčić bila četvrta. Njihov mentor dr. sc. Petar Križnar, mag. primijenjene umjetnosti - smjer keramike ponosan je postignutim rezultatima te naglašava kako je to odraz njihovog kvalitetnog i ustrajnog rada u školi i izvan nje.

Izložbu učenika srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK, školska godina 2019./2020., 2A i 2B kategorije možete pogledati na:

https://padlet.com/gimnazijaprva20/ddmm6dimbi34z030

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju