preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
GSC-Mobility2020

Energetska obnova

Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 14116
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan Graditeljske škole Čakovec
Autor: Željka Korent Hozmec, 10. 5. 2010.

U petak, 30. travnja 2010. godine svečano smo obilježili Dan škole, koja je s radom započela daleke 1961. godine. Iduće godine slavit ćemo, dakle, pola stoljeća njezina djelovanja.


Prigodnim programom učenici su pokazali što su sve, zajedno sa svojim voditeljima,  radili u okviru izvannastavnih aktivnosti tijekom godine. Osvrnuli smo se na sva dostignuća ostvarena u školskoj godini 2009./2010., ali i najavili angažmane koji nas očekuju do kraja školske godine.

Kako se toga dana obilježava i Zrinsko-frankopanski dan, dio programa posvetili  smo upravo tome. Neven Vlahović, pod vodstvom profesorice hrvatskoga jezika naše škole, Katarine Horvat, izveo je tekst Pozivanje na vojsku Frana Krste Frankopana. Na pozornici ga je zamijenila scenska skupina koja je predstavljala školu i županiju na ovogodišnjoj Državnoj smotri LiDraNo u Šibeniku. Izveli su scensku igru Jentonovski zvon (Proščenje v Mihaljevci), pod vodstvom prof. Emilije Kovač, koja je ujedno i autorica teksta.

U središnjem dijelu programa svim  nazočnima obratio se ravnatelj škole, dipl. ing. arh. Zoran Pazman, izrazivši zadovoljstvo svim postignutim rezultatima, ali i pozvavši sve prisutne učenike i nastavnike na još predaniji rad kako bismo školsku godinu što uspješnije priveli kraju.

 Slijedio je nastup dramske skupine koja je, pod vodstvom prof. Katarine Horvat, izvela dramski fragment Ja, Lucija Stipančić, inspiriran djelima Vjenceslava Novaka i Julijane Matanović.

U posljednjem dijelu svečanog programa tamburaški sastav naše škole, vođen profesorom Zvonkom Ladićem, izveo je dva bloka pjesama. U prvom bloku pridružio im se naš profesor Vladimir Mihaljević a drugi blok pjesama izveli su vlastitim snagama. Između njihova dva nastupa domska plesna skupina Jump, pod vodstvom Tatjne Grivić i uz podršku profesorice Nataše Vrček, otplesala je koreografiju Cirkus, kojom se ove godine uspješno predstavila na Regionalnoj domijadi u Čakovcu.

Na kraju su svi prisutni mogli razgledati izložbu učeničkih radova odjela likovne umjetnosti i dizajna, grafike i graditeljstva ili pak uživati u uvijek atraktivnim dvobojima maturanata i profesora u šahu i malom nogometu. Profesori su svoju nadmoć pokazali u šahu, pobijedivši maturante rezultatom 4:0, a maturanti su pokazali izuzetnu vještinu u nogometu – pobijedili su profesore rezultatom 6:1.

Za sve prisutne bila je organizirana i mala zakuska – fini klipići iz domske kuhinje.

            Toga dana bio je i  Dan otvorenih vrata, prilikom kojeg smo svima zainteresiranima otvorili svoje prostore te ih upoznali  s radom i prezentirali paletu obrazovnih profila koje nudi  Graditeljska škola Čakovec.

 

fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju