preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
GSC-Mobility2020

Energetska obnova

Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 14138
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sajam poslova 2010.
Autor: Željka Korent Hozmec, 27. 3. 2010.

            U srijedu, 24. ožujka u Športskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec održan je Sajam poslova. Organizator sajma bio je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Čakovec, a njegov cilj bio je omogućiti izravnu komunikaciju između nezaposlenih osoba i tražitelja zaposlenja, poslodavaca, obrazovnih institucija, studenata, učenika, roditelja i svih ostalih sudionika na tržištu rada.


 Na sajmu je izlagalo oko 75 izlagača, od čega oko 55 poslodavaca odnosno asocijacija poslodavaca na samostalnim štandovima, dok su izložbeni prostor imali i lokalna samouprava, komore, razvojne agencije, obrazovne institucije, civilni sektor i turističke zajednice.

            Među srednjim školama na sajmu zasigurno je najviše pažnje plijenio izložbeni prostor Graditeljske škole Čakovec, koja je na specifičan način prezentirala svoje obrazovne profile. Učenici su posjetiteljima zorno prezentirali „tajne“ svog zanata: soboslikari-ličioci su oslikavali zid na prigodnoj skeli, dizajneri keramike su radili na lončarskom kolu, a zidari su pokazali kako nastaje spiralni stup i dimnjak. Pred dvoranom su budući  rukovatelji samohodnim građevinskim strojevima demonstrirali rad na rovokopaču. Izložbeni prostor bio je oplemenjen maketama građevinskih i arhitektonskih tehničara, umjetničkom keramikom dizajnera keramike, plakatima budućih web dizajnera i medijskih tehničara te velikim plakatima na kojima su prezentirani obrazovni programi Graditeljske škole Čakovec. Stoga ne čudi činjenica da je upravo naše izložbeno mjesto proglašeno najboljim na sajmu.

            Sve škole sudionice su za posjetitelje priredile prigodni program. Graditeljska škola Čakovec predstavila se dramsko-scenskom igrom „Jentonovski zvon“ (Proščenje v Mihaljevci), pod vodstvom profesorice Emilije Kovač. Skupina je pozvana na državnu smotru LiDraNo u Šibeniku (od 27. do 29. ožujka 2010.). Nastupila je i tamburaška skupina naše škole pod ravnanjem profesora Zvonka Ladića.

            Za sve posjetitelje ovo je bila prilika za dobivanje informacija i razmjenu iskustava, a nama da na ovakav način predstavimo Graditeljsku školu Čakovec, svoju paletu obrazovnih programa, ali i postignuća i uspjehe naših učenika kojima se ponosimo.

 

fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju