preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
GSC-Mobility2020

Energetska obnova

Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 57
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
S OPĆINOM SVETI MARTIN NA MURI NA MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI
Autor: Željka Korent Hozmec, 26. 3. 2010.

Od 18. – 22. ožujka  u Szigetszentmiklosu u Mađarskoj održana je međunarodna izložba pobratimljenih gradova u skopu EU projekta SSBSS-TWINNING.  To su gradovi Specchia u Italiji, Steinheim u Njemačkoj, Busko-Zdroj u Poljskoj, Szigetszentmiklos u Mađarskoj i  Sveti Martin na Muri u Hrvatskoj.


Na poziv općine Sv. Martin na Muri u projektu su sudjelovali učenici Graditeljske škole Čakovec likovnog usmjerenja – dizajneri keramike Silvija Vinković i  Ivan Radašić iz 3.c razreda i njihova profesorica mr. art Vesna Osojnički, akad. kiparica. Svojim su radovima bili sudionici međunarodne izložbe mladih i profesionalnih umjetnika iz navedenih gradova.

U prvom danu sudionici su se okupili, upoznali i predstavili. Drugi dan bio je obilježen izložbom mladih i izletom u Budim - ribički toranj. Večer su proveli u druženju u Bowlling clubu, a mnogi su se okušali u bacanju kugle.

Treći dan bio je u znaku izložbe odraslih profesionalnih umjetnika te konferencije i rasprave o umjetnosti, kao i prijedlozima daljnje suradnje u novim projektima.  Istoga dana, uz večeru i ples, gradovi sudionici razmijenili su zahvale i prigodne poklone.

Nedjelja je provedena u Budimpešti, u posjetu Gradskoj art galeriji koja je smještena u predivnoj secesijskoj zgradi  muzeja. U prizemlju te zgrade nalazi se sajam dizajnerskih dostignuća na svim područjima kreativnog rada, gdje su se mogli kupiti unikati. Na katu je izložbeni dio: keramike, stakla, drvorezbarskih radova, namještaja i  metala i tepiha.  U hodnicima su bile organizirane radionice za djecu, kako u glini, tako i od drvenih elemenata koji se slažu u kompozicije. 

Nakon razgleda galerije uputili smo se na gradski vidikovac Citadeli, odakle se pruža prekrasan pogled na cijelu Budimpeštu. Tu je i veliki spomenik  slobode u liku ženske figure koja visoko iznad glave drži palminu grančicu.

Proveli smo divan vikend, pun dojmova, novih  iskustava i poznanstava. Velika hvala Općini Sveti Martin na Muri,  njezinu načelniku gospodinu  Franji Makovcu i dragoj Ivani Živčec. 

Želja nam je nastaviti suradnju sa Sv. Martinom  kroz izložbe u njihovom izložbenom prostoru te se na taj način predstaviti svim stanovnicima i potaknuti  mlade na kreativno stvaralaštvo.

Još jednom hvala Općini Sveti  Martin na Muri  što nas je obogatila novim iskustvom.

 

fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju