preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 5280
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izvanučionička nastava u Varaždinu
Autor: Romina Fic, 23. 12. 2019.

     Učenici 4.a (građevinski tehničari) i 4.b (arhitektonski tehničari) razreda bili su 14.12.2019. godine u sklopu predmeta Praktikum i Povijest arhitekture i umjetnosti u Varaždinu. Pratnja su im bili profesori Đurđa  Plavljanić, Zdravko Janković i  Darko  Jezidžić.


U Varaždinu su posjetili gradilište Poslovno-proizvodne zgrade Farmex. Investitor je tvrtka Farmex,  u čijem je vlasništvu i najveći hrvatski proizvođač solarnih panela  Solvis d.o.o. iz Varaždina. Učenike su proveli po gradilištu gospodin  Zoran Brakus, nadzorni inženjer iz arhitektonskog ureda  Brakus d.o.o. koji su ujedno i projektanti ove zgrade te inženjer na gradilištu gospodin Vitez iz ZTB-gradnje d.o.o.  (izvođač radova).

Zoran Brakus dipl.ing.  učenicima je obrazložio projekt i rješenja koja su primijenili prilikom projektiranja i specifičnosti  gradnje ovog objekta. Zgrada će služiti za proizvodnju solarnih panela, a u njoj će se nalaziti i uredski prostori te veletrgovina lijekova i medicinske opreme.

                Nakon obilaska gradilišta i hotela učenici su posjetili Studentski domu u Varaždinu, koji ima certifikat za energetski razred A+.

Gospođa Tanja Bunjevac učenicima je pokazala raspored spavaćih i pratećih prostorija u domu. Korisnici ovog Doma dobivaju najviši stupanj kvalitete usluga što se tiče smještaja u domovima u Hrvatskoj. Ono po čemu je Dom poseban je: grijanje i hlađenje pomoću sustava dizalica topline, vlastita solarna elektrana, korištenje kišnice za sanitarnu vodu te razvrstavanje otpada i odlaganje u podzemne spremnike.

Iz Studentskog doma prošetali smo zajedno s gosp. Brakusom do Park Boutique hotela čiji projektant je također on. Na hotelu su učenici imali prilike vidjeti inovativna rješenja kod projektiranja i Cor-ten  fasadu. Takva fasada prvobitno je napravljena na dizalu susjednog  Fakulteta  organizacije i informatike. Napravljena je pauza za okrjepu i uživanje u adventskom ugođaju Varaždina.

                Na kraju su učenici uz stručno vodstvo prof.  Jankovića razgledali najznačajnije kulturne znamenitosti grada Varaždina iz različitih stilskih razdoblja: Franjevačku crkvu, Palaču Patačić, Crkvu sv. Nikole, Palaču Erdedi, Kapucinsku crkvu, Uršulinsku crkvu i Stari grad.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju