preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
GSC-Mobility2020

Energetska obnova

Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 14138
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
LiDraNo 2010.
Autor: Željka Korent Hozmec, 26. 2. 2010.

Ekonomska i trgovačka škola bila je domaćin Županijske smotre LiDraNo održane 12. veljače, kao i svake godine, u čakovečkom Centru za kulturu.


Prosudbene komisije već su ranije izdvojile kandidate u literarnom i novinarskom stvaralaštvu pa poziv na državnu smotru mogu očekivati Josipa Mrla, učenica čakovečke Gimnazije, voditeljica Zlatka Grahovec, kao i njen školski kolega Dino Vlahek, voditelj Ivan Pranjić. Među novinarskim radovima za državnu je smotru predložen fanzin Stele Horvat iz Graditeljske škole Čakovec, voditeljica Željka Korent-Hozmec te školski list „Graditelj“ Graditeljske škole Čakovec, voditeljica Romina Heđa i predstavnik redakcije Nikola Popović.

Najviše su zanimanja ipak izazvali nastupi dramskih družina i recitatora.
Županijskoj prosudbenoj komisiji pridružila se i državna selektorica Stephanie Jamnicky koja ponovo nije imala nimalo lak zadatak odlučiti se kome dati priliku nastupa na državnoj smotri u Šibeniku krajem ožujka ove godine. Među recitatorima koji su pokušali izboriti pravo nastupa na državnoj razini Nina Strahija iz Srednje škole Prelog, s voditeljom Marijanom Lazarom, kazivanjem Belih roža Dragutina Domjanića ostvarila je direktan plasman u Šibenik. Među dramskim igrama, državna je selektorica izdvojila čak tri od četiri, koliko ih je bilo izvedeno. Svi oni moraju čekati konačnu odluku koja će biti objavljena početkom ožujka. Srednja škola Prelog sa svojom igrom Orfej i Euridika, voditelja Marijana Lazara, jedina nije odabrana, a u Šibenik će najvjerojatnije otputovati samo jedna od tri predložene dramske igre. Emilija Kovač, profesorica iz Graditeljske škole, autorica je teksta te ujedno i voditeljica djevojaka iz  škole koje su izvele scensku igru Jentonovski zvon (Proščenje v Mihaljevci). Odlično su je izvele: Marija Maja Lešnjak, Timotea Turk, Simona Novak, Ivana Topolnjak, Katarina Farkaš, Monika Novak, Rebeka Posavec, Nikol Tomašić, Tanja Židov i Klaudija Pokos. Tehnička škola Čakovec izvela je tekst Witolda Gombrowicza Ferdydurke – Utamničenje i nastavak umanjivanja. Pod vodstvom profesorice Nevenke Mlinarić, u ovoj su predstavi sudjelovali učenici: Krešimir Kelin, Valentino Pokupec, Zvonimir Bedi, Mihael Ladić, Luka Marciuš i Neven Matoša. Odabrana je i predstava Praznici? koju su na tekst Tina Grabnara izveli Matko Buvač, Tamara Korunek, Nika Levak i Dora Ramušćak, a voditeljica gimnazijalaca je profesorica Nada Čatlaić. Sve su izvedbe pohvaljene i visoko ocijenjene. Praksa iz prijašnjih godina pokazala da se svi predloženi učenici uglavnom zovu i na državne susrete, što je dokaz da se u našoj županiji i dalje dobro radi na poticanju kreativnosti i umjetničkog izričaja mladih.

fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju