preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 5092
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Najava izložbe "Ishodište poliperspektivnosti" - susret učitelja i učenika
Autor: Suzana Šestan, 3. 4. 2019.

 

 

U četvrtak, 11. travnja, s početkom u 19:00 sati, u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec otvorit će se izložba Ishodište poliperspektivnosti. Riječ je o skupnoj izložbi radova kojom će se predstaviti djelovanje Graditeljske škole Čakovec unutar zajednice.
 


Graditeljska škola osnovana je 1961. godine kao Građevinska tehnička škola te, kao takva, u kontinuitetu djeluje sve do danas. Važnost razvoja graditeljstva kao gospodarske grane od osobitog značaja prepoznata je od samih začetaka škole za čije se rastuće potrebe 1977. godine gradi novi kompleks školske zgrade, učeničkog doma, sportske dvorane i školskih radionica, a 1996. godine otvoren je i Odjel za likovnu umjetnost i dizajn . Danas škola obuhvaća 32 razredna odjeljenja s više od 500 učenika, a njena važnost kao jedne od vodećih strukovnih škola na sjeverozapadu hrvatske prepoznata je i izvan granica županije. 
Sukladno mnogobrojnim programima koje škola nudi, izložbom su obuhvaćeni radovi širokog spektra: od multimedije, djela izvedenih u klasičnim tehnikama, arhitektonskih projekata do projekata iz područja geodezije. Posebnost ove izložbe očituje se u tome što, uz radove nastavnika, obuhvaća i djela bivših učenika koji su trenutačno na studiju ili su srednjoškolsko obrazovanje završili nedavno. 
Takav izložbeni koncept publici pruža uvid u temeljna znanja, vrijednosti i vještine koje učenici Graditeljske škole stječu prilikom obrazovanja te naznačuje smjerove u kojima se razvijaju neovisno o činjenici da svi dijele zajedničku ishodišnu točku. 
Neki od izlagača su: Ana Pintarić, Andrija Večenaj, Andro Mihalac, Barbara Gorski, Dario Štokić, Denis Maček, Ilija Vabec, Ivan Čondor, Klaudija Hozjan, Lea Sačar, Lucija Šubić, Magdalena Krištofić, Marcel Kopričanec, Mihael Novak, Milan Čatlaić, Mirna Žerjav, Miroslav Polanec, Neva Nevičica Horvatić, Nikola Strahija, Paula Perčić, Petar Križnar, Petra Piknjač, Suzana Šestan, Tamara Mustač, Tatjana Lukman i Žanina Mavrin, a izložbu možete pogledati do 6. svibnja 2019. godine.Izvor: Tanja Karas, mag.hist.art.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju