preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1358
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mjesec borbe protiv ovisnosti u našoj školi
Autor: Romina Fic, 17. 12. 2018.

Svake se godine u razdoblju od 15.11. do 15.12. obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti i u tom se razdoblju  provode različite aktivnosti, a koje za cilj imaju prevenciju ovisnosti. 


    Usprkos  tome što se o ovoj problematici naveliko govori javno i što je javnost upoznata s posljedicama koje za sobom donosi ovisnost, broj ovisnika nije u opadanju, već su se pojavili i neki novi oblici ovisnosti. Jedna od njih jest i ovisnost o internetu, koju nazivaju ovisnošću novog doba, a u porastu je i broj ovisnika o igrama na sreću. Zato je edukacija o svim opasnostima i posljedicama koje nosi ovisnost više nego dobrodošla, napose među mladim ljudima koji su skloni eksperimentiranju.

      U našoj se školi ovogodišnji Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježio na način da je svaki razredni odjel škole osmislio svoje aktivnosti kojima će ukazati na problematiku ovisnosti i posljedice koje sa sobom donosi. Kao rezultat toga nastali su brojni edukativni plakati, straničnici, bedževi, brošure, prezentacije…  1.d razredni odjel otišao je još korak dalje i u goste je pozvao poznatu radijsku voditeljicu Višnju Biti, koja je cijeli svoj radni vijek bavila upravo problematikom ovisnosti i koja je našim učenicima prenijela dio svojeg bogatog iskustva u radu s ovisnicima. Svi plakati i ostali materijali izloženi su u holu škole tako da ih svi učenici i nastavnici mogu razgledati. Spomenimo i to da su navedene aktivnosti ostvarene u okviru Školskog preventivnog programa, a  inicijatorice aktivnosti su naše školske pedagoginje Marijana Dugandžić CvetkoVanja Lajtman.

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju