preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 2251
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
FAM - Festival arhitekture za mlade
Autor: Suzana Šestan, 27. 11. 2018.

Dizajn urbane opreme - FAM

Učenici i nastavnici Graditeljske škole Čakovec sudjelovali su u okviru projekta Laboratorij arhitekture, kroz radionicu i relizacijom na dizajnu urbane opreme.

Na slobodnoj livadi uz nasip Trnave na čakovečkom jugu, zapadno od postojećih tenis terena i sprava za vježbanje, nastaje novi javni prostor za mlade koji se sastoji od 2 međusobno spojena dijela. Prvi dio su klupe u grmlju orijentirane prema nasipu Trnave, a drugi dio čini pravilni raster od 3×3 novozasađena stabla ispod kojih su ovješene mrežaste ležaljke.

U realizaciji projekta sudjelovali su učenici uz mentorstvo nastavnika - asistenata na projektu: Kristina Žižek, dipl.ing.arh. i Andrija Večenaj, mag. art. ind. dizajn, te uz pomoć majstora: Vladimir Hatlak, stolar;  Siniša Medved, soboslikar  i  Dragutin Horvat,  zidar.

O samom tijeku realizacije projekta može se pročitati na web stranici Laboratorija arhitekture.


Uz radionicu dizajna urbane opreme učenici su sudjelovali i u radionici: Krajobraznea arhitektura,  sadnjom zelenila.

Prije sadnje odabranih vrsta biljaka, učenici Graditeljske škole Čakovec i njihovi mentori, geodeti Lovro Gradišer, Željko Kontak i Danijel Vinko, izradili su geodetske podloge postojećeg stanja za prostor zelene oaze te iskolčili pozicije novozasađenih stabala, grmlja, ali i klupa i ležaljki.

Festival arhitekture za mlade i otvorenje izložbe projekta Laboratorij arhitekture  biti će se u subotu 1.12.2018. u 17 h u zgradi Scheier u Čakovcu. 

U sklopu FAM-a, 1. – 2.12.2018. održat će se i predavanja stručnjaka s naglaskom na teme oblikovanja javnih prostora i rada s mladima u kojem sudjeluju i učenici  Graditeljske škole Čakovec.

Fotografije - dizajn urbane opreme

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju