preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1349
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izvanučionička nastava u Zagrebu
Autor: Romina Fic, 18. 4. 2018.

Učenici završnih razreda četverogodišnjih programa (građevinski, arhitektonski i geodetski tehničari) bili su  26. ožujka 2018. godine na stručnoj ekskurziji u Zagrebu.

U Zagrebu smo se podijelili u dvije grupe jer je svaka grupa imala je svoj program. U prvoj grupi bili su građevinski i arhitektonski, a u drugoj geodetski tehničari.


            Prva je grupa, zajedno s  profesoricama Đurđom Plavljanić i Tatjanom Vadas te profesorom Vladimirom Križaićem, prvo  posjetila  poslovnicu DOKA Hrvatska. DOKA se  bavi  proizvodnjom, najmom i prodajom oplata u cijelom svijetu. U DOKI nas je dočekala nas i ugostila gđa. Suzana Šubat, voditeljica marketinga, dok nam je predavanje održao njihov glavni inženjer Vladimir Mohaček. Upoznao nas je s mnogim objektima u čijoj su izradi sudjelovali, detaljno opisujući izradu i postavljanje oplate te probleme sa kojima su se susretali i kako su ih rješavali. Nakon predavanja ponudili su nam okrjepu u vidu  sendviča i sokova. 

              Nakon DOKE obišli smo gradilište Stambeno-poslovnog objekta u Zavrtnici po kojem nas je vodio inženjer gradilišta Tomislav Držanić - predstavnik izvođača Ing-grad d.o.o. Gradilište je bilo u fazi izrade građevinske jame, a  inženjer nas je detaljno upoznao s ispitivanjima koja već jesu i koja se još moraju obaviti u zemlji prije nego što započne gradnja. Zgrada će imati 2 podzemne etaže s parkirnim mjestima i spremištima, prizemlje i 8 katova.

              Slijedila je pauza  za ručak u centru Zagreba, a nakon pauze smo otišli u razgledavanje Gornjeg grada. Prvo odredište bilo nam je vidikovac odakle se pruža prekrasan pogled na cijeli Zagreb. Naravno, za oko nam je najviše zapela prekrasna Zagrebačka katedrala te smo neko vrijeme ostali gore i uživali u pogledu. Nakon vidikovca prošetali smo pored  Hrvatskog sabora, Stare gradske vijećnice i crkve  Svetog Marka.

                Druga grupa učenika (geodetski tehničari), u  pratnji nastavnika strukovnih predmeta Lovre Gradišera, posjetila je Državnu geodetsku upravu u Zagrebu. Prije predavanja učenike je pozdravio zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave gospodin Antun Vidaković, dipl. ing. geod. On je učenicima i nastavniku Graditeljske škole Čakovec zahvalio na dolasku te maturantima zaželio puno uspjeha na predstojećoj državnoj maturi, ali i u pronalaženju posla, odnosno da se upišu na željene fakultete.

              Nakon pozdravnog govora gospodina Vidakovića, predavanje o Službenoj kartografiji RH i produktima DGU održao je gosp. Igor Vilus, dipl. ing. geod., dok je predavanje o CROPS sustavu održala gđica Martina Ciprijan, dipl. ing. geod.

             Poslije Državne geodetske uprave, učenici su posjetili multimedijsku izložbu Nikola Tesla: Mind from the Future, koja je  postavljena u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika u Meštrovićevom paviljonu. Kroz izložbu je učenike proveo stručni vodič pa su se učenici imali prilike pobliže upoznati s životom i radom Nikole Tesle, od njegovog školovanja u Gospiću i Rakovcu sve do odlaska u SAD. Budući da je izložba bila multimedijskog karaktera, učenicima je bila ne samo informativna već i vrlo zabavna.

             Iako smo na kraju dana bili umorni i iscrpljeni, izlet u Zagreb nam je izuzetno dobro došao, to nam je bila svojevrsna relaksacija prije gomile obveza koje nas čekaju. Isto tako to nam je bio zadnji srednjoškolski izlet i jedno od posljednjih zajedničkih druženja u srednjoj školi.

              Zahvaljujemo našim profesorima koji su nam omogućili da upotpunimo svoja stručna znanja, proširimo vidike te bolje upoznamo Zagreb.

 

                                                                                              Matea Bakač, 4.a

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju