preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1337
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tradicijska izložba Feštetićev kaštel
Autor: Suzana Šestan, 29. 12. 2017.

U predvorju dvorane Graditeljske škole Čakovec 19. prosinca minule godine otvorena je   tradicijska izložba pod naslovom Feštetićev kaštel. Zajednički su je organizirali učenici i nastavnici Osnovne škole Vladimir Nazor iz Pribislavca te učenici 4. d razreda Graditeljske škole Čakovec koji se školuju u programu medijski tehničar, u okviru predmeta medijski projekti. Koristeći suvremene tehnologije i umrežavanjem znanja i vještina učenici su ovom prigodom predstavili dio zanimljivih činjenica iz povijesti Pribislavca. 


Poslije uvodnih riječi dva ravnatelja, Zvonka Ladića iz Graditeljske škole Čakovec te Brune Matoteka iz Osnovne škole Pribislavec, upriličen je svečani i bogati program. Izveli su ga i pripremili osnovci iz Pribislavca i KUD-Kaštel iz Pribislavca. Ovu zanimljivu izložbu i samu svečanost otvorenja osmislili su učenici 4.d razreda Graditeljske škole Laura BalogLovro HladnikEna JagecFilip KrnjakMarin MiklošićLucija NedeljkoIvan NenadovićLucija ObadićLaura PanićMia Pejić i Matija Sajko

U njihovim aktivnostima ih je kao mentor usmjeravao i koordinirao profesor Krunoslav Bedi koji je istakao Ovo je četvrti ciklus izložbe. Prva je bila 'Međimurska vjenčanja'. Za nju su učenici prikupljali stare fotografije vjenčanih slika. Druga je bila 'Međimurje, negda i danas'. Tom izložbom smo htjeli pokazati razliku između današnjeg načina života i nekadašnjeg tradicijskog. Treću smo izložbu ostvarili u suradnji s Osnovnom školom Selnica gdje smo prikazali ciklus 'Selničkih dvora'. Zadatak je ove posljednje aktualne izložbe da se sa suvremenim tehnologijama pokaže dio međimurske baštine, ovog puta kao dio povijesti Pribislavca. Uz mene u pripremi je izložbe učenicima pomagala i profesorica Dušanka Kocijan. Istaknimo da su pribislavski osnovnoškolci i čakovečki srednjoškolci sve pripremali preko dva mjeseca, a svoj su istraživački rad doista uspješno pretočili u ovu tradicijsku izložbu. U glazbenom dijelu programa su kao posebni gosti nastupili Marija Jambrošić i etno-duo Gordana Lach i Željko GrahovecIzvor: Aleksej Milinović, prof.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju