preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1349
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dodjela certifikata građevinskim radnicima u sklopu projekta CROSKILLS
Autor: Romina Fic, 11. 1. 2018.

          U Graditeljskoj školi Čakovec 9. prosinca 2017.godine održana je završna svečanost dodjele certifikata educiranim građevinskim radnicima u sklopu projekta CROSKILLS, kojim se po prvi puta posvetila sustavna pozornost cjeloživotnom obrazovanju građevinskih radnika u Hrvatskoj.


Dodjeli certifikata prisustvovala je voditeljica projekta CROSKILLS dr. sc. Ivana Banjad Pečur s Građevinskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Gordana Paškvan Budiselić, viša stručna savjetnica za arhitekturu, građevinarstvo i geodeziju iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

U izobrazbi, s ciljem unaprjeđenja vještina građevinskih radnika za rad, po načelu energetski učinkovite gradnje po programu CROSKILLS, educiran je i certificiran 31 građevinski radnik u 6 građevinskih zanimanja od toga: 6 zidara, 6 montera suhe gradnje, 5 fasadera, 5 krovopokrivača, 5 tesara i 4 soboslikara-ličioca.

Edukacija se sastojala iz teoretske i praktične izobrazbe, a posebna pozornost posvećena je novim materijalima, proizvodima i tehnologijama koje se primjenjuju u izgradnji i rekonstrukciji zgrada, s naglaskom na izvođenje zgrada gotovo nulte energije.

Tom edukacijom građevinski radnici postali su spremniji za rad i nove izazove vezano za energetsku učinkovitost u zgradarstvu u cilju ubrzanja i povećanja kvalitete provedbe energetske obnove, što može dugoročno unaprijediti energetska svojstva zgrada. O tome kako je prepoznata važnost ovog projekta u lokalnoj zajednici ide u prilog i činjenica kako su dodjeli certifikata nazočili i sami poslodavci. 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju