preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!



Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 2275
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Studenti Učiteljskog fakulteta posjetili našu Učeničku zadrugu Krugg
Autor: Romina Fic, 22. 5. 2017.

U srijedu, 17. svibnja Graditeljsku školu Čakovec, točnije njezinu Učeničku zadrugu Krugg posjetili su studenti Učiteljskog fakulteta Zagreb-Odsjek u Čakovcu, zajedno s njihovom profesoricom dr.sc. Mirjanom Posavec.


Naime, studenti u sklopu svog redovitog studija slušaju i kolegij Učeničko zadrugarstvo pa su  tako iz prve ruke mogli saznati kako se ono provodi u praksi. Ponajprije je voditelj  naše Učeničke zadruge Krugg, profesor Lovro Gradišer, studente upoznao s načinom osnivanja zadruge, dokumentima koji prate osnivanje, kao i načinom vođenja dokumentacije te im objasnio kako funkcionira naša zadruga i kojim se aktivnostima bavi. Nakon njega studentima se predstavio voditelj ljetopisa i matične knjige naše učeničke zadruge, profesor Andrija Večenaj. U svom izlaganju studente je pobliže upoznao sa sekcijama koje djeluju unutar zadruge te aktivnosti u kojima smo sudjelovali, odnosno događaje na kojima se predstavila naša zadruga. Na kraju teorijskog djela studentima je pobliže predstavljena sekcija za staklo, a o tome im je nešto više rekla voditeljica te sekcije, profesorica Tatjana Lukman. U nastavku su studenti pogledali izložbeno-prodajni prostor Učeničke zadruge Krugg, keramičarske učionice u školskim radionicama gdje im je pokazana peć za staklo i keramiku te im je na samome kraju prezentiran rad na lončarskom kolu.

Studentima je ovo bila prilika da utvrde već stečena znanja, ali i da na konkretnom primjeru nauče kako učeničko zadrugarstvo funkcionira u praksi.

 

Fotografije

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju