preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 2251
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tjedan strukovnog obrazovanja u Graditeljskoj školi Čakovec
Autor: Romina Fic, 13. 12. 2016.

U razdoblju od 5. do 9. prosinca obilježavao se Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Samu manifestaciju inicirala je Europska komisija s ciljem popularizacije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za napredne vještine te kako bi kvalitetna radna mjesta učinila privlačnijim kroz razna događanja koja su se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.


Graditeljska škola Čakovec, kao jedna od vodećih institucija u strukovnom obrazovanju u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, također se uključila u obilježavanje. Kroz demonstraciju vještina učenici pojedinih programa željeli su javnosti prikazati specifičnosti svojih zanimanja, ali i upoznati buduće učenike i njihove roditelje s mogućnostima koje nudi strukovno obrazovanje. Jedna od manifestacija kojoj su se učenici naše škole sudjelovali jest Međimurka Međimurcima, na kojoj su učenice iz smjera dizajner keramike javnosti demonstrirale vještine izrade posuđa na lončarskom kolu, a učenice iz smjera dizajner unutrašnje arhitekture su prezentirale umijeće prostoručnog crtanja. I u školskim radionicama Graditeljske škole Čakovec također je napravljena prezentacija pojedinih programa, gdje su učenici pokazali što sve rade u okviru teoretske i praktične nastave pa su u srijedu, 7. prosinca dizajneri keramike prezentirali vještinu modeliranja gline te rad s nožnim lončarskim kolom. U petak, 9. prosinca  u prostoru zidarsko-montersko-keramičarskog praktikuma zidari su zidali kružne stupove i stupove sa istakama opekom normalnog formata, keramičari oblagači izrađivali su mozaik od keramičkih pločica na drvenoj podlozi, monteri suhe gradnje radili su stropnu podkonstrukciju za spuštene Knauf stropove, stolari su prezentirali ručnu izradu križnih spojeva drvenih masivnih elemenata, a soboslikari-ličioci prokazali su dekorativni premaz Art lazure na mineralnoj podlozi, sa svim predradnjama.  Spomenimo i to da je svoje umijeće prezentirala i fotografsko-snimateljska ekipa učenika iz smjera medijski tehničar i web dizajner, koja je neumorno bilježila sva zbivanja i čiji će finalni proizvod, nakon obrade i montaže snimljenog, biti kratki filmić.

Ovakav vid prezentacije znanja i vještina pridonosi popularizaciji strukovnih programa te se nadamo da će rezultirati većim interesom učenika za upisom u graditeljske programe.

 

Fotografije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju