preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 1337
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha u našoj školi
Autor: Romina Fic, 19. 10. 2016.

Dani kruha, odnosno dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, u osnovnim i srednjim školama. Smisao obilježavanja Dana kruha je prisjetiti se važnosti kruha u svagdanjem životu i zahvaliti Bogu na daru kruha i plodovima zemlje.


I mi smo 19. listopada obilježili Svjetski dan hrane, koji se inače obilježava 16. listopada i posvećen je borbi protiv gladi u svijetu. U vrijeme velikog odmora jutarnje i poslijepodnevne smjene fra Josip iz Župe sv. Nikole u Čakovcu obratio se učenicima i nastavnicima s nekoliko prigodnih riječi. Sve nas je ovom prilikom podsjetio da jedino pravovremenom sjetvom, odnosno ulaganjem u sebe možemo očekivati da ćemo moći i na vrijeme žeti plodove svoga rada i truda. Nakon blagoslova hrane svi smo uživali u finim klipićima, koje su za ovu prigodu ispekle kuharice iz učeničkog doma, a nastavnik vjeronauka Hrvoje Živković, dipl. teolog postavio je izložbu plodova zemlje u holu škole.

Cilj ove manifestacije je približavanje blagovanja kruha i narodnih običaja te poučavanje mladih o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage. Danas kada u svijetu postoji veliki broj ljudi koji nemaju dovoljno kruha, važno je da se s poštovanjem odnosimo prema njemu i da cijenimo njegovu vrijednost. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju