preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login
Radovi učenika

Radovi učenika

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

e-Dnevnik:prijave!Državna matura
Priloženi dokumenti:
Podjela potvrda DM.pdf

 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 2869
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Promocija Panonskog ljetopisa u našoj školi
Autor: Romina Fic, 22. 10. 2015.

       U petak, 16. listopada u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec održana je promocija Panonskog ljetopisa. Tom se prilikom svim prisutnim učenicima i nastavnicima obratio njegov urednik dr. Robert Hajszan. 


Panonski ljetopis je višejezični godišnjak kojeg izdaje Panonski institut, a tiska se u Hrvatskom Gradišću, točnije u Oberwartu u Austriji.  Moderator susreta bio je Aleksej Milinović koji je dr.sc. Hajszana pitao o životu u današnjem Gradišću, kao i o nasljedniku koji će nastaviti njegov hvalevrijedan posao nakon „umirovljenja“. Dr. Hajszan na to pitanje odgovorio je kako se mladež u Gradišću nimalo ne razlikuje od hrvatske mladeži  i kako imaju iste interese, iako su Hrvati u Gradišću vrlo angažirani u projektima vezanim uz svoje korijene. Rekao nam je kako gotovo svako selo ima svoje kulturno umjetničko društvo koje njeguje kulturni izričaj i običaje svoj predaka, ali da gotovo nitko od mladih ne poznaje standardni hrvatski jezik i ne može komunicirati na njemu. Boji se da će nakon njega tradicija izdavanja Panonskog ljetopisa i Panonskog lista polako iščeznuti te je stoga pozvao sve zainteresirane učenike i nastavnike na suradnju. Već u ovom broju Panonskog ljetopisa naša je regija zastupljena s 5 priloga (od kojih su tri iz naše Škole i Učeničkog doma), a nadamo se da će ih u budućnosti biti i puno više.

Ovaj susret bila nam je svojevrsna prilika da razmijenimo iskustva i stavove te da stvorimo osnovu za još bolju i plodonosniju suradnju. Na kraju ne zaboravimo spomenuti da smo ovom promocijom otvorili manifestaciju Mjesec hrvatske knjige koja se svake godine održava od 15. listopada do 15. studenog i posvećena je hrvatskoj pisanoj riječi.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju