preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave!Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 3905
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POSJET ŠKOLI U NAGYKANIZSI
Autor: Suzana Šestan, 12. 6. 2007.

Učenice 3.b razreda odjela Dizajna keramike u pratnji profesorica Sanje Benčić, prof. i Lucije Gudlin, mag. u utorak, 12.06. bile su u Nagykanizsi u jednodnevnom posjetu školi Zsigmondy Vilmos es Szeheny Istvan Szakkepzo u Nagykanizsi.
Posjeta je nastavak suradnje između dviju škola, a u sklopu projekta INTERREG IIIA (Program za susjedstvo između Slovenije, Mađarske i Hrvatske) koji je pokrenut 2005. godine.


Nakon kratkog posjeta školi pješice smo krenuli na razgledavanje grada. Razgledali smo gradsku knjižnicu koja na svoje tri etaže ima mnoštvo knjiga, besplatan pristup internetu, a uz to služi kao izložbeni prostor. Pokraj knjižnice nalazi se građevina čiji prostor koriste razne udruge i organizacije. Zabat te građevine obložen je keramičkim elementima dekoriranim tehnikom sgraffito koja nas je posebno zaintrigirala zbog naše struke. Nakon toga smo posjetili muzej House of Fine Arts gdje su izloženi radovi mađarskih umjetnika Z.SoÓs Istvana, Sass-Brunner Erzsebet i Brunner Erzsebet. Umjetnički radovi majke i kćeri Brunner bili su poklonjeni muzeju nakon njihove smrti. Većina radova nastala je tijekom njihovoga rada i života u Japanu i Indiji gdje su bile priznate umjetnice. U drugom dijelu muzeja izložena su djela Z.SoÓs Istvana koja su podijeljena u tri grupe:grafiku, uljane pastele i ulje na kartonu. U zgradi do muzeja vidjele smo izložbu plakata te fotografija koje su nastale tijekom 5 godina rada mađarskog kazališta. Nakon prijepodnevnog razgledavanja otišli smo u restoran na ručak. Usljedila je posjeta likovnoj koloniji udaljenoj nekoliko minuta vožnje od Nagykanizse. U likovnoj koloniji Kendlimajor tijekom cijele godine borave različiti umjetnici pozvani od organizatora.Izloženi radovi djela su umjetnika kipara, slikara i keramičara. Kasnije smo posjetili i njihovu školsku keramičku radionicu. Oblikovanje gline i lončarenje na kolu učenici različitih struka odabiru kao izvannastavnu aktivnost.Ovaj jednodnevni izlet bio je za nas jako inspirativan. Nadamo se da će njihova škola razvijati smjer dizajna keramike i da ćemo u skoroj budućnosti imati zajedničke izložbe.
Maja Mustač i Janja Liptak, 3.b

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju