preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8364
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svečano obilježen Dan škole
Autor: Suzana Šestan, 30. 4. 2024.

U ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine u našoj je školi bilo vrlo svečano jer smo slavili 63. rođendan Škole, koja je s radom započela daleke 1961. godine. U svečani dio programa uveo nas je ženski pjevački zbor himnom Republike Hrvatske, nakon koje se svima prisutnim obratio ravnatelj Graditeljske škole Damir Srnec, mag. inf. U svom izlaganju ponajprije je svima zahvalio na trudu i predanom radu, zatim se osvrnuo na postignuća učenika i nastavnika koja su plod zajedničkog zalaganja svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa, a na kraju je  pozvao sve prisutne učenike i nastavnike na još predaniji rad kako bismo školsku godinu što uspješnije priveli kraju. 


Nakon ravnatelja svim prisutnima obratili su se gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te gradonačelnik Murskog Središća i saborski zastupnik Dražen Srpak. Oboje su izrazili zadovoljstvo izvrsnom suradnjom koju gradovi ostvaruju s našom škololm, ali izrazili želju da suradnje u budućnosti bude još i više. Na kraju uvodnog dijela svima se nazočnima obratio župan Međimurske županije, gospodin Matija Posavec istaknuvši kako je Graditeljska škola već desetljećima ustanovca iz koje izlaze vrsni majstori u graditeljstvu i drugim djelatnostima, a u prilog tome ide činjenica kako je upravo Graditeljska škola postala Centar izvrsnosti u području umjetničke keramike, čije se nesumnjivo potvrđuje status izvrsne Škole ne samo na području županije, već i znantno šire.

Budući da Dan Graditeljske škole Čakovec slavimo 30. travnja, kada se službeno obilježava Dan Međimurske županije, a i Zrinsko-frankopanski dan, dio prigodnog programa posvetili smo i našim velikanima pa su učenici Aleksandra Mihoci, Tena Perenc Luka Bračko za ovu prigodu uprizorili ulomak drama Urotnici Mire Gavrana, a za nastup su ih pripremile profesorice Petra Jambrović Maja Frančić.  Za glazbeni intermezzo pobrinula se maturantica Laura Kramar izvevši jednu od najljepših domoljudnih pjesama Dajem ti srce.

Završni dio prigodnog programa  bio je rezerviran za nastup domskog četverca: Luke Šanjića, Iris Ajhler, Lane Šimunić i Marije Karlović koji su izveli igrokaz pod nazivom Sličnosti koje nas spajaju, a koje je za nastup pripremio autor igrokaza, domski odgajatelj Aleksej Milinović. Na samom kraju svečanog programa još jednom smo čuli ženski pjevački sastav koji nam je otpjevao popularnu međimursku pjesmu Protuletje se otpira, a koje je za nastup pripremila profesorica Martina Jakšić Rodiger.

  Dodajmo kako su se svečanosti obilježavanja Dana škole odazvali brojni predstavnici županijske i lokalne vlasti, odgojno-obrazovnih, kulturnih i drugih javnih institucija s područja Međimurske županije i svojom nazočnošću uveličali našu proslavu. Isto tako se  u našoj školi u sklopu Centra izvrsnosti održala višednevna radionica za umjetnike s područja Hrvatske i Slovenije pa su i polaznici radionice na čelu s njezinim voditeljem Čazimom Mehmetijem bila naši dragi gosti na svečanom programu. Nazočni učenici, djelatnici i uvaženi gosti pridonijeli da ovaj dan proslavimo svečano i dostojno, kako i dolikuje ustanovi čiji rođendan obilježavamo.

 

Fotografije

O nama u medijima:

eMedjimurje

mnovine.hr

AktualnoHr

 

 Izvor: https://www.mnovine.hr/medimurje/gsc-zelimo-i-dalje-biti-na-ponos-svim-medimurcima/


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju