preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8381
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Još jedna Maškarijada u našoj školi
Autor: Romina Fic, 15. 2. 2024.

I ove je godine na sam Fašnik 13. veljače bilo izuzetno zanimljivo u našoj školi. Naime, već nekoliko godina zaredom provodimo kreativnu manifestaciju Maškarijada te je ona postala tradicionalnom u našoj školi. Nositelji projekta Maškarijada su medijski tehničari 4. b razreda te članovi Multimedijske sekcije, uz vodstvo nastavnice strukovnih predmeta Ljiljane Ille i školske knjižničarke Romine Fic. I ovaj put su učenici, u suradnji s nastavnicima, organizirali brojne aktivnosti.


U holu škole postavljena je izložba učeničkih radova koje su za ovu priliku izradili učenici 1. c razreda u programu likovna umjetnost i dizajn pod mentorstvom profesorice Darije Dujam, dizajneri unutrašnje arhitekture 2. c razreda pod vodstvom profesorice Tatjane Vadas, dizajneri keramike 3. c razreda, pod voditeljskom palicom doktora znanosti Petra Križnara te dizajneri unutrašnje arhitekture 4. c razreda, pod vodstvom stručnog učitelja Vladimira Hatlaka. Već tradicionalno su provedeni natječaji za učenike; jedan pod nazivom „Povijesna maska na suvremeni način“, gdje su se učenici izražavali u medijima po izboru, a drugi je raspisan za odabir najbolje fotografiju na temu “Boja”. Svi pristigli radovi također su izloženi na izložbi, a najbolji među njima i nagrađeni prigodnim nagradama. Ni ova manifestacija nije prošla bez edukativnih i kreativnih radionica pa je tako u prijepodnevnim satima učenicima 4. b i nastavnici Ljiljani Ille u posjet došla grupa učenika OŠ Ivanovec, u pratnji učiteljice razredne nastave Vere Fučko i školske knjižničarke Tanje Radiković te su naši medijski tehničari s njima odradili radionicu „Male i velike maškare“. Radionicu s 4.b WD “Kako će se zamaskirati AI” s učenicima je održala nastavnica Suzana Šestan, na kraju koje su prezentirane uspješne maske kreirane pomoću AI aplikacije. U popodnevnim satima učenici 3. d razreda i njihov nastavnik Ivan Čondor s učenicima III. OŠ Čakovec i njihovom nastavnicom Tihanom Preksavec održali su kreativnu radionicu “Višestruko zamaskirano”. Radiionicu U obilježavanje su se kretivnim aktivnostima uključili i nastavnici Vesna Osojnički, Edi Radan i Tanja Karas te socijalna pedagoginja Marijana Dugandžić Cvetko.

Središnji događaj zbio se u međusmjeni kada su školskim predvorjem prodefilirale brojne kreativne i originalne maske. Bilo je onih kojima smo se od srca nasmijali, ali i onih koji su nas malo prestrašili. Među mnoštvo originalnih maski teško je bilo izabrati one najbolje pa žiri u sastavu Anja Zadravec Jančikić, Marko Dolar, Vesna Osojnički, Lana Jankaš, Luka Štebih i Luka Varga nije imao lak zadatak. Za zabavu su se pobrinuli i učenici 4. c razreda koji su oslikavali lica naših učenika te DJ Bruno.

Ovaj je događaj imao i dobrotvornu notu jer su se prodavali kolači koje su ispekle učenice 4. b razreda, a sav prihod od njihove prodaje išao je Skloništu za životinje “Prijatelji”. Prikupljenim novcem učenici su nabavili hranu i dekice za pse te su ih zahvalni radnici azila radosno primili u goste.

Dodajmo samo kako je i za ovu priliku napravljena emisija Veliki odmor s temom Fašnika, a  koja se emitirala pod velikim odmorima u našoj školi, kao i na lokalnoj radio postaji Radio 1 na sam dan Fašnika. I ovaj projekt završit će izradom TV reportaže, fotokolaža te kataloga radova.

Fotografije

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju