preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8364
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Najbolji mladi informatičari opet u našoj školi
Autor: Romina Fic, 19. 2. 2024.

Grad Čakovec i Graditeljska škola Čakovec, po treći put su domaćin Zimske škole informatike. Organizator ovog važnog događanja koje okuplja najbolje mlade informatičare iz cijele Hrvatske je Hrvatsk savez informatičara u suradnji s Međimurskim informatičkim klubom (MIK) i Mladim informatičkim stručnjacima (MIS). Županija Međimurska prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje mladih u području informatike I regija smo koja prednjači u Hrvatskoj po inicijativama za razvoj informatičkog obrazovanja mladih.


Svečanost otvaranja 29. Zimske škole Čakovec upriličena je 19. veljače, a nazočili su joj državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, glavni tajnik Hrvatske zajednice tehničke kulture Hrvoje Nekić, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, potpredsjednik Hrvatskog saveza informatičara, predsjednik udruge Mladi informatički stručnjaci i voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije Dejan Drabić, tajnik Hrvatskog saveza informatičara Krešimir Malnar, dekanica Fakulteta organizacije I informatike u Varaždinu Marina Klačmer Čalopa te ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec. Svi oni izrazili su zadovoljstvo rezultatima koje mladi informatičari postižu na međunarodnim natjecanjima te zaključili kako je ključ uspjeha upravo ulaganje u njihovo obrazovanje.

Voditelji Zimske škole su Alenka Dogan Capan iz Hrvatskog saveza informatičara i Dejan Drabić, a u radu Zimske škole informatike sudjelovat će 30-ak stručnjaka iz cijele Hrvatske kojima su se pridružili članovi Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije. Polaznici radionica sve do 24. veljače bavit će se Algoritmima, programirati u programskim jezicima Python ili C++, izrađivati mobilne aplikacije, programirati za web, a naći će se vremena i za slobodno programiranje, kao i za međusobno vršnjačko druženje te razmjenu mišljenja.

Dodajmo samo informaciju kako su svečanost otvorenja glazbenim nastupom oplemenili učenici 3. d razreda naše škole Laura, Noa i Luka.

Fotografije

https://medjimurska-zupanija.hr/2024/02/19/stotinu-darovitih-informaticara-i-it-strucnjaka-u-medimurju-okupila-zimska-skola-informatike/

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju