preskoči na sadržaj

Graditeljska škola Čakovec

Login

GSC-Mobility2020 Facebook GSC-Mobility2020

GSC galerija

"Umjetnost u gostima"

Radovi učenika

Radovi učenika

Energetska obnova

Oglasna ploča
Projekt CROSKILLS

THE MOBILITY BRIDGE III

Korisni linkovi
Graditeljska škola Č...
Korisni linkovi za s...
Dnevni tisak
Agencija za strukovn...
Agencija za odgoj i ...
Državna matura
Fakulteti i veleučil...
Portali
Časopisi

Facebook stranica_GŠČ Facebook GŠČ 

Državna matura
e-Dnevnik:prijave! 
Posjetite...

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2012.

Ovaj mjesec: 8369
Novosti i događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
RAZGOVORI O ZELENILU PANEL#2
Autor: Romina Fic, 29. 11. 2023.

U petak, 24. studnog održana je druga panel rasprava Razgovori o zelenilu u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec. Podsjetimo,riječ je o projektu Udruge arhitekata Međimurja koji fokus stavlja na aktualne teme zelene i plave infrastrukture Čakovca i Međimurja kroz niz stručnih predavanja i razgovore s građanima. Ovaj put diskusija je bila fokusirana  na multifunkcionalnosti gradskih zelenih površina, javnih i privatnih, od drvoreda uz ulicu, do predvrtova i vrtova obiteljskih kuća, kao i na  mikrolokacije koje čine grad i svakodnevicu stanovnicima 


Panel diskusija sastoji se od nekoliko faza; prije doskusije održava se uvodno predavanje, nakon čega  moderator postavlja usmjerena pitanja gostima te se otvara se diskusija. Moderatorica ovog susreta bila je Dora Ramušćak, a predavači su bili urbanistica Jadranka Grgan-Makovec koja je govorila o temi Čakovec grad u zelenilu  te o sustavu zelenila i važnosti prostora u urbanističkom planiranju, kao i biologinja Monika Cindrić koja je prisutnima nešto više rekla o važnosti ekosustava i klimatskim promjenama. U raspravu su se uključili i šumar Robert Sambolek te konzervator Josip Kovač.

Teme za o kojima se rzagovaralo u  okviru ove panel diskusije bile su: projektiranje zelenila kroz povijest, razvoj gradske jezgre, u kojoj mjeri je urbano zelenilo dio konzervatorske zaštite -  štiti li se mikroambijent ili samo građevina, referentni primjer dobre prakse -  Peški put, utjecaj smanjenja zelenih površina na kvalitetu života u gradu/ekosustav/klimu, ublažavanje klimatskih promjena kroz planiranje/projektiranje (novih) zelenih površina i novi načini korištenja/nove zelene oaze u gradu.
 
I ovaj put u panel diskusiju uključili su se naši učenici u programu dizajner unutrašnje arhitekture i arhitektonski tehničar, zajedno s profesoricom Kristinom Žižek.
 
Fotografije
 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju